Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pat Riley dobitnik Nagrade Chuck Daly

Nagradu za životno djelo u košarci, koja nosi ime po legendarnom treneru Detroit Pistonsa i Dream Teama iz Barcelone Chucku Dalyju, primio je u utorak Pat Riley.

Nagradu jednom godišnje dodjeljuje Udruženje trenera NBA lige, i to treneru koji osobito radi na “standardu cjelovitosti, natjecateljske izvrsnosti i neumorne promocije košarkaške igre”.

Riley je njezin peti laureat nakon Tommyja Heinsohna 2009., Jacka Ramsaya i Texa Wintera, 2010. te Lennyja Wilkensa prošle godine. Ustanovljena je 2009. godine nakon smrti legendarnog trenera, Rileyjeva velikoga sportskog rivala i prijatelja.

Današnji predsjednik Miami Heata peterostruki je osvajaè NBA prstena. Èetiri je osvojio s LA Lakersima tijekom 80-ih godina prošlog stoljeæa, a jednu i s Miami Heatom prije šest godina.

Èlan Kuæe slavnih od 2008. godine tijekom trenerske je karijere u NBA ligi pobijedio 1210 utakmica, a izgubio 694. Trenirao je LA Lakerse, New York Knickse i Miami Heat. Aktivan je u najjaèoj ligi na svijetu veæ pune 43 godine.

“Najviše su me formirale godine provedene u Lakersima. Zahvaljujem se Magicu Johnsonu (najbolji igraè LA Lakersa iz njegova vremena, op. a.), Jerryju Westu (predsjednik košarkaških operacija) i Jerryju Bussu (vlasnik). Tijekom mojih prvih godina u LA-u imali su enormno mnogo strpljenja sa mnom” rekao je slavljenik, kreator današnje momèadi Miami Heata, koja je nakon njegova odlikovanja pobijedila Oklahoma City 104-98 došavši na pobjedu od drugog naslova u povijesti kluba.

Latest Posts

NE PROPUSTITE