Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pat Riley: Franšiza ide dalje

Za nešto više od dva tjedna počinje trening kamp Miami Heata, prvi put nakon 13 godina bez Dwyanea Wadea. Trebat će mjeseci da se navijači naviknu da Wade počinje novu epizodu u svome ipak prvome domu, Chicagu.

Pata Rileya, koji je na petodnevnom krstarenju Mediteranom, su pitali o tome je li žali što je pustio Wadea i što mu nije ponudio odgovarajući ugovor koji je na kraju i prelomio cijelu stvar. On im je poslao poruku.

“Nema isprika, nema žaljenja, nema suza zbog jedne osobe. Želim mu svu sreću. Mi idemo dalje. Igrači odlaze i dolaze, ali franšiza ostaje i napreduje.”

Malo hladnokrvno od njegove strane, ali to je način na koji se velike franšize osvrću na takve stvari. Pat je osvojio naslov s Lakersima u kojima je bilo isto pravilo. Logo je uvijek ispred igrača i nema igrača koji je veći od organizacije. Takvo razmišljanje traži puno odgovornosti i kontrole. To je siguran način rada koji je pomogao i kada je LeBron James došao u Miami i susreo se s više organizacijske discipline nego prije.

Dwayne je bio iznimka. On je za Heat dao sve. I bio im je sve.

Ali organizacija ide dalje. Za dva tjedna oni će nastaviti dalje bez obzira na odlazak najveće ikone Miamija u povijesti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE