Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pat Riley zaokružio roster Heata

Nedavno je jedna vijest potresla košarkašku javnost, legenda Miami Heata Dwyane Wade je otišao u Chicago Bullse. Bio je to u najmanju ruku čudan potez Heata. Ipak, ovaj put nisu dopustili da im otiđe još jedna legenda kluba – Udonis Haslem.

Haslem je potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 4 milijuna dolara. Uz to, izjavio je kako namjerava igrati i sezonu nakon ove. U ligu je došao s Wadeom u Miami te je tu ostao do danas. Njegova minutaža se smanjila u zadnjih nekoliko sezona zahvaljujući punih 36 godina na leđima, ali njegov utjecaj u svlačionici je zasigurno velik.

Heat je također ponudio ugovor Tyleru Johnsonu koji je jednak onom od Brooklyn Netsa. Kako je Johnson restricted free agent, to znači da ostaje u Miamiju. Detaljno, to je četverogodišnji ugovor vrijedan 50 milijuna dolara. Treće i četvrta godina ugovor uračunavaju takozvane „poison pill“ provizije od 18 i 19 milijuna dolara.

Johnson nije izabran na draftu te je proveo nešto vremena u D -ligi prije nego što je došao u Heat. Odigrao je samo 68 utakmica u protekle dvije sezone ponajviše zbog operacije ramena ove sezone zahvaljujući kojoj je Johnson izbivao s parketa 3 mjeseca. Vratio se tek u doigravanju.

Na kraju, u Miami dolazi Willie Reed. Pristao je na dvogodišnju suradnju. Cifra još nije poznata, ali će u drugoj godini Reed imati tzv. player option. Prošle godine je dobro igrao za Heat u ljetnoj ligi te je potpisao za Brooklyn Netse. Heat treba još igrača u rotaciji te će Reed biti solidan back-up Hassanu Whitesideu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE