Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pat Riley želi zadržati trenutačni roster i na ljeto se pojačati

Nakon jako lošeg početka sezone uzrokovanog ozljedama i neuigranosti rostera, momčad Miami Heata je odigrala drugi dio sezone odlično (od sredine siječnja do sredine veljače su imali i niz od 13 uzastopnih pobjeda) završili su sezonu s pozitivnim omjerom (41-41), no to im nije bilo dovoljno da osiguraju nastup u playoffu (falila im je samo jedna pobjeda).

Ipak, njihov GM Pat Riley je optimističan u pogledu zadržavanja trenutačnog rostera, ali i potpisa novih pojačanja.

Iako nema baš mnogo prostora na salary capu (prema procjenama igrače će platiti oko 95 milijuna dolara, dakle imaju samo 7 milijuna dolara za pojačanja), Riley je izrazio želju da Dion Waiters, James Johnson, Wayne Ellington, Luke Babbitt i Willie Reed ostanu u Floridi i naredne sezone.

,,Usredotočit ćemo se na naše ljude,“ rekao je nedavno Riley.

,,Mislim da je stol postavljen, bilo je veliko razočarenje što nismo ostvarili cilj (playoff), ali istodobno ostvarili smo i veliki uspjeh,“ rekao je Riley.

Miami je nakon All Star pauze ostvario score 16-9, a sezonu završio s 22-11 u zadnja tri mjeseca, ali kao što smo rekli to im nije bilo dovoljno za playoff nastup.

Miami će zasad (još nije odrađena draft lutrija) imati 14. izbor na ovogodišnjem draftu (u slučaju sreće na lutriji, može imati nekog od top 3 izbora).

Uz to, ovog ljeta im se iz knjiga za salary cap briše ugovor za Chrisa Bosha, što im ostavlja dodatnih 25 milijuna prostora na salary capu za pojačanja.

Također, Riley je izjavio i da ne planiraju prodati krilo Justicea Winslowa koji je propustio drugi dio sezone zbog ozljede.

Ostaje nam vidjeti koga će Miami Heat zadržati sljedeće sezone na rosteru, ali i tko će od potencijalnih pojačanja (Gordon Hayward ili netko drugi) doći u Floridu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE