Patrick Beverley tražena roba

Startni razigravač Houston Rocketsa Patrick Beverley je na meti nekoliko momčadi. Za njegove usluge interes su pokazale momčadi Cleveland Cavaliersa, New York Knicksa i Chicago Bullsa. Patrick je jedan od najboljih obrambenih igrača na poziciji razigravača, pa je zbog toga i razumljiva želja ovih momčadi da dovedu Beverleya.

Beverley se nada da će ostati u Houstonu, pogotovo što igraju jednu fenomenalnu sezonu, a i sinoć su se dodatno pojačali i iz Los Angeles Lakersa doveli Lou Williamsa.

S porastom salary capa ugovor Patricka Beverleyja je jedan od najisplativijih. Naime, Beverley je u ljeto 2015. godine potpisao novi četverogodišnji ugovor s Rocketsima vrijedan 25 milijuna dolara.  Ove sezone će zaraditi 6 milijuna dolara, dok nagodinu treba da zaradi 5,5 milijuna dolara, a ljeta 2018. godine ima tzv. player option klauzulu te može postati nezaštićeni slobodni igrač.

Beverley je u NBA ligu došao 2012. godine kada je potpisao ugovor s Rocketsima, iako su ga 2009. godine kao 42. izbor drafta izabrali Lakersi. No, za Lakerse nije odigrao niti jednu utakmicu. Iskustvo je stjecao u Razvojnoj ligi da bi 2012. godine potpisao za Rocketse gdje i danas igra svoju petu NBA sezonu.

Beverley postiže 9,6 poena, 4,4 asistencija i 5,6 skokova uz uspješnost u šutu za tri poena od 39 % i za dva poena od 48,3 % na 44 utakmice koliko je dosad odigrao za Rocketse.