Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Patrick Ewing kandidat za klupu Kingsa

Djelatnici front officea ekipe Sacramento Kingsa, obavit će intervju s legendom Knicksa Patrickom Ewingom. Ewing je trenutno asistent Steveu Cliffordu u Charlotte Hornetsima, te je jedan od glavnih kandidata za slobodnu funkciju glavnog trenera u Sacramentu.

Ewing je izgradio reputaciju ozbiljnijeg trenerskog kandidata u prethodnim godinama, postepeno povećavajući svoje djelovanje i odgovornosti kroz tri sezone uz Clifforda u Charlotteu.

Hornetsi su sinoć odigrali sedmu utakmicu prve runde doigravanja protiv Miamija, koju su izgubili rezultatom 106-73, te su tako ispali iz ovogodišnjeg playoffa, koja je ujedno bila jedna od najzanimljivijih serija ove sezone.

Ono što Ewinga čini posebnim kandidatom za djelatnike u Kingsima, jeste njegov potencijal za suradnju s All-Star centrom iz Sacramenta, DeMarcusom Cousinsom. The Hoya Destroya, kako su ga svojevremeno zvali, posjeduje jedinstvenu mješavinu vlastitih igračkih osobina uz iskustvo rada s velikim trenerima poput Clifforda i obojice Van Gundyja. Poznat je njegov doprinos u razvoju nekoliko vrhunskih centara u koje spadaju Yao Ming, Dwight Howard i Al Jefferson.

Dopredsjednik košarkaških operacija u Kingsima, Vlade Divac, izrazio je želju da potragu za novim trenerom na kraju svede na najuži krug, odnosno trojicu finalista koje će predstaviti vlasnicima. Za sada, Sacramento još uvijek obavlja razgovore s početnim brojem kandidata.

Prije priključivanja Cliffordu u Charlotteu, Ewing je po pet godina bio asistent u Houstonu i Orlandu, te jednu sezonu u Washingtonu, u međuvremenu. Ovo će biti njegov treći intervju za glavnog trenera. Prethodno je bio kandidat u Charlotte Bobcatsima (2011.) i Detroit Pistonsima iste godine.

Sacramento je već obavio razgovore s nekoliko trenera, uključujući Sama Mitchella, Vinnyja Del Negra i Mikea Woodsona. Isto se očekuje za asistenta u Indiana Pacersima, Natea McMillana, koji je imao zapažene rezultate s Portland Trail Blazersima u prošlom desetljeću.

Vlasnik Kingsa, Vivek Ranadive, najviše naklonosti je pokazao bivšem treneru Minnesote i Houstona, Kevinu McHaleu. S druge strane, izvori govore da McHale nije zainteresiran za posao u Sacramentu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE