Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Patrick Ewing kandidat za preuzimanje Georgetowna

Ako je vjerovati ESPN-u, pomoćni trener Charlotte Hornetsa i član Dream Teama iz 1992. godine, Patrick Ewing, glavni je kandidat za preuzimanje trenerske pozicije sveučilišne ekipe Georgetowna.

Ewing je uvjerljivo najbolji igrač u povijesti Georgetown Hoyasa, koje je predvodio do njihovog jedinog NCAA naslova 1984. godine.

Razgovore s upravom sveučilišta trebao bi odraditi danas, u ponedjeljak, a zanimljivo je da bi klupu trebao preuzeti od Johna Thompsona III., čiji je otac, John Thompson Jr., trenirao Ewinga u njihovom povijesnom osvajanju NCAA naslova.

Razlog razlaza Thompsona III. s ekipom na čijoj je klupi sjedio od 2004. godine je druga uzastopna sezona bez plasmana Hoyasa na March Madness, završni turnir sveučilišne košarke.

Kao prvi izbor drafta iz 1985. godine Ewing odlazi u New York Knickse gdje se zadržao punih 15 godina. Tamo je ostavio neizbrisiv trag te ga mnogi ljubitelji košarke svrstavaju u sam vrh najboljih centara u povijesti najjače košarkaške lige na svijetu. Do kraja karijere odigrao je po jednu sezonu u Seattle SuperSonicsima i Orlando Magicu.

Nakon završetka igračke karijere odlazi u Washington Wizardse gdje služi kao pomoćni trener Dougu Collinsu. Samo jednu sezonu proveo je u metropoli nakon čega je bio pomoćnik na klupi Houston Rocketsa i Orlanda. Od 2013. godine desna je ruka Steveu Cliffordu na klupi Hornetsa.

Preuzimanje Georgetowna bio bi mu prvi samostalni posao u karijeri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE