Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Patrick Ewing ponovno pokreæe Ewing Athletics

Legenda New York Knicksa, te sada bivši pomoæni trener Orlando Magica, Patrick Ewing, vraæa se proizvodnji košarkaških tenisica. Ewing je zajedno s poslovnim partnerom Robertom Muellerom pred kraj NBA sezone 1988/89 pokrenuo Ewing Athletics.

Novi brand je veæ 1990. godine ostvario zaradu od tada ogromnih 100 milijuna dolara. Do 1996. godine Ewing Athletics je izbacio ukupno 20 modela tenisica, no promjene na tržištu poput sve veæe dominacije Nikea primorali su Ewinga i njegove partnere da se povuku iz biznisa.

Kao kljuè za novi poèetak Ewing navodi plan o postepenom usponu i izgradnji branda, koji bi na dobrim temeljima mogao kvalitetno poslovati u nizu godina koje slijede. Prvi model koji æe tvrtka izbaciti na tržište zvati æe se “33 Hi Retro” s Ewingovim imenom i potpisom na jeziku, peti i boku tenisice, dok æe mu cijena u SAD-u biti 100 dolara.

Ewing je nakon zajednièkog odlaska iz Orlando Magica sa Stanom Van Gundyjem oèito odluèio privremeno ostaviti po strani trenersku karijeru, premda je naglasio kako smatra da još uvijek može biti kvalitetan trener u NBA ligi, te da svakako jednog dana planira povratak u trenerske vode.

Latest Posts

NE PROPUSTITE