Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Patrick Ewing želi na klupu Knicksa

Patrick Ewing nalazi se, barem prema glasinama, među kandidatima za upražnjeno mjesto prvog trenera New York Knicksa. Ewing je imao intervju za ESPN u srijedu poslije pobjede njegovih Hornetsa nad Knicksima u Madison Square Gardenu.

Znate, ovo je velika šansa za mene,“ rekao je Ewing. „Imaju moj broj tamo (u Madison Square Gardenu). I dalje živim u tom području. Ako bih dobio priliku za intervju, bio bih sretan.“

Dok bi Madison Square Garden rado pozdravio povratak Ewinga u Knickse, čini se da Phil Jackson ne odustaje od svoje zamisli o Triangle napadu, i da će trenutačni trener Knicksa Kurt Rambis ostati na tom mjestu i narednu sezonu, a možda i dulje.

Ewing je pomoćni trener Steveu Cliffordu u Charlotte Hornetsima, a bio je takođe u proteklih 13 godina pomoćnik u četiri NBA momčadi (Washington, Orlando, Houston i sada Charlotte).

Unatoč tome što je bio (i još uvijek je) pomoćnik trenerima u NBA, još uvijek nije dobio priliku da postane prvi trener neke od NBA momčadi.

Šta ja radim već 13 godina?“ rekao je. „Vidim ljude koji nemaju istu ili sličnu NBA biografiju kao ja, ali dobijaju šansu. Jednostavno je tako. Sve što mogu napraviti je nastaviti se i dalje truditi da budem što bolji u svom poslu, i nadati se da ću jednom u budućnosti dobiti priliku da pokažem da sam spreman i da vrijedim.

Ewing je bio jedan od najvećih centara i bez sumnje najbolji igrač Knicksa u posljednjih 30 godina. Knicksi su ga draftirali kao prvog picka 1985.godine. U Knicksima se zadržao 15 sezona, usput postigavši 23665 koševa, uhvativši 10759 skokova i podijelivši 2088 asistencija. Poslije Knicksa, odigrao je još jednu sezonu za Orlando, i još jednu za Seatlle Supersonicse (danas su to Oklahoma Thunderi) prije nego se umirovio 2002.godine. Ubrzo ga je Michael Jordan pozvao da bude pomoćni trener u Washington Wizardsima gdje je Jordan tada odigrao svoje zadnje dvije sezone (2001-2003) prije nego se za sva vremena povukao s NBA parketa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE