Sunday, December 10, 2023

ZADNJE OBJAVE

Pau Gasol: Ako lockout potraje, Barcelona je moj prioritet

Pau Gasol, 31-godišnji centra LA Lakersa i španjolske košarkaške reprezentacije, istaknuo je kako bi se mogao vratiti u Barcelonu ukoliko se pitanje ove sezone u NBA ligi ne riješi pozitivno.

Predstavnici Sindikata košarkaša i Udruženja vlasnika klubova NBA lige još uvijek nisu pronašli rješenje i približili stavove oko novog kolektivnog ugovora kako bi napokon prekinuli obustavu rada u najjaèoj ligi svijeta. Iz dana u dan stižu vijesti o brojnim košarkašima iz NBA klubova koji potpisuju ugovore za klubove diljem svijeta, a isti im omoguæuju kontinuitet igranja, dakako i zaradu, sve dok je lockout i dalje na snazi.

“Moramo biti optimisti da æe se taj sukob riješiti. Želimo postiæi dogovor koji æe iæi na ruku igraèima koji su trenutno dio NBA lige, ali i generacijama koje dolaze. Naravno, mi igraèi moramo zadržati igraèku formu, bez obzira kako æe se situacija razriješiti. Ne mogu prihvatiti da bilo koji igraè neæe igrati cijelu sezonu”, rekao je Gasol u razgovoru za jednu katalonsku radio-postaju.

“Ja trenutno radim u teretani i spremam se za treninge s momèadi. Treniranje s Barcelonom je opcija”, dodao je Gasol.

Naravno, uslijedilo je pitanje i o moguæem igranju za Barcelonu, klub za kojeg je Gasol nastupao prije odlaska u NBA ligu 2001. godine.

“Barcelona je, naravno, moj prioritet. Kada bi ostala trenutna situacija u NBA ligi, Barcelona bi, dakako, bila prva opcija koju bih razmotrio. Barcelona je moj grad, moj klub i najbolja momèad u Europi”, jednostavno je objasnio Pau Gasol.

Latest Posts

NE PROPUSTITE