Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pau Gasol: Marc možda ode u Knickse

Pau Gasol je ovo ljeto promijenio sredinu, a nagodinu bi mogao doći red i na mlađeg brata. Marc Gasol će biti slobodan igrač, a Knicksi, koji imaju nešto više od 20 milijuna dolara za potrošiti, jedni su od glavnih kandidata za dovođenje jednog od najboljih centara lige. Marc i Pau jedina su braća u povijesti NBA-a koji su bili razmijenjeni jedan za drugog. Marca su izabrali Lakersi kao 48. izbor u draftu 2007. godine, a tijekom sljedeće sezone šalju Marca, 2 picka i još nekoliko igrača u Memphis u zamjenu za Paua.

Pau je izjavio da je moguće da Marc svoju karijeru nastavi u Velikoj jabuci i da su njih dvojica u nekoliko navrata razgovarali o sadašnjem predsjedniku Knicksa, Philu Jacksonu. „Vidjet ćemo što će se dogoditi sljedeće godine. Nadam se da će imati uspješnu godinu i da će imati sve opcije otvorene, zato što je jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji i svaka momčad bila bi sretna da ga ima“, izjavio je Pau o Marcu.

Marc kreće u svoju sedmu NBA sezonu i dosad je igrao samo za Grizzliese. U sezoni 2012/2013 izabran je za najboljeg obrambenog igrača lige. Njegova igra se konstantno poboljšava i pokazalo se da je trade bio izuzetno uspješan za obje momčadi. Prošlu je sezonu prosječno bilježio 14,6 koševa, 7,2 skokova i 1,3 blokade po utakmici. Imao je i 3,6 asistencije po susretu što znači da posjeduje jako dobar osjećaj za igru i prostor, što je osobito važno za triangle napad koji Jackson želi implementirati u New Yorku. Knicksima bi ponudio izvrsno obrambeno rješenje, a u napadu bi zasigurno postao jedan od ključnih igrača u novom sustavu.

Pau je izjavio da je razmišljao o ujedinjenju sa svojim starim znancima, Philom Jacksonom i Derekom Fisherom, s kojima je osvojio dva naslova u dresu Lakersa 2009. i 2010. Kako kaže, želja za pobjedom ipak je bila jača, tako da se odlučio za Chicago. „Razmišljao sam o Knicksima zbog različitih faktora, ponajviše jer su tamo Fisher i Jackson, a i Knicksi su sjajna organizacija. To bi bilo zanimljivo, ali smatrao sam da postoje bolje sredine za mene“.

Ukratko, postoje momčadi koje se bore za naslove i Pau se odlučio za jednu od takvih. Chicago igra u definiranom sustavu koji, što je najvažnije, funkcionira. Momčad ima izvanserijske igrače, već godinama ih krasi obrambeni mentalitet, a uz napadačka rješenja koja su doveli ovo ljeto, bit će napast i na toj strani terena. „Sveukupno, mislim da je ovo puno bolja momčad, s boljim opcijama. Bolje se uklapam i to je momčad koja se bori za naslov prvaka“, izjavio je Pau o svojoj sadašnjoj momčadi.

Još jedan razlog zašto Pau nije završio u New Yorku je plaća. Bullsi su mu ponudili trogodišnji ugovor u vrijednosti od 22 milijuna dolara, dok Knicksi, zbog salary capa, mu nisu bili u stanju ponuditi niti približno toliko.

Pau očekuje da će Phil uspjeti preokrenuti posrnulu franšizu i dovesti ih u priliku da se bore za prvaka. „Očito da postoji mnogo čimbenika, ali vjerujem da će Phil uspjeti“.

Latest Posts

NE PROPUSTITE