Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pau Gasol: Neæu igrati u Turskoj

Pau Gasol, 29-godišnji najbolji španjolski košarkaš i važna karika NBA prvaka Los Angeles Lakersa, najavio je ono o èemu se dosta vremena i šuškalo.

“Još uvijek nisam službeno donio tu odluku, ali moram najaviti da odgovorni ljudi znaju. Ne mislim nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Turskoj” rekao je Gasol za španjolske medije, te dodao:

“Ova sezona je bila teška, i još je uvijek, za mene. Imao sam problema s ozljedama i zbog pažnje prema sebi moram ponekad donijeti teške odluke. One koje se niti meni ne sviðaju, a takva je odustajanje od SP-a. Tko zna koliko godina sam u žestokom ritmu igranja i slijevaju se natjecanja, kako klupska, tako i reprezentativna. Moje tijelo traži pauzu” rekao je Gasol.

Gasol je prošle godine proglašen za najboljeg europskog košarkaša, a i u NBA ligi uživa takoðer takav status (zajedno s Nijemcem Dirkom Nowitzkim iz Dallasa).

On samo nastavlja niz velikih košarkaša koji neæe biti dijelom Svjetskog prvenstva koje u Turskoj zapoèinje krajem kolovoza. Prije njega su nastupe otkazali Francuz Tony Parker, Argentinac Manu Ginobili, a uslijedit æe sigurno i veliki niz otkaza najboljih košarkaša iz SAD-a.

Latest Posts

NE PROPUSTITE