Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pau Gasol nesiguran u budućnost s Lakersima

Pau Gasol kroz nekoliko sezona provedenih s Lakersima iskristalizirao je svoje mjesto među velikanima kluba. Dva uzastopna osvojena naslova i igra na All-Star razini ide u prilog tome. No kako početkom ove sezone Lakersi ne izgledaju kao ekipa konkurentna za naslov, neke promjene su morale doći. Tako je i Gasol pao u drugi plan.

U razgovoru sa sportskim kolumnistom iz LA Timesa, Gasol je diskutirao oko trenutne problematike i dotakao se mogućnosti o promjeni sredine. Na pitanje: “Ako D’Antoni i Dwight Howard ostanu s Lakersima, što je s vama?”, Gasol je odgovorio:

“Bilo bi mi teško nositi se s novom sezonom znajući činjenice koje ste upravo spomenuli”, kaže tridesetdvogodišnji Gasol, s jednom preostalom godinom prema ugovoru. “Postoji mogućnost da ću sljedeće sezone igrati u nekoj drugoj ekipi”, iskreno je dodao Španjolac.

Neće zatražiti zamjenu prije kraja prijelaznog roka, iako zna da postoji interes od ostalih ekipa za poziciju startnog centra te će se uskoro vratiti na klupu.

“Nisam netko tko odustaje”, rekao je. “Samo zato što stvari izgledaju bolje na drugoj strani ograde, neću tako lako otići. Imam određenu privrženost ovdje, prošao sam mnogo lijepih, nevjerojatnih svari. Bilo je i drugih, lošijih stvari. Ali, to je život.”

Ovo nije prvi puta da se Gasol suočava s razočaranjem. Prije početka prošle sezone bio je uključen u razmjenu za Chrisa Paula, na koju je na kraju veto stavio izvršni predsjednik NBA lige David Stern. No i dalje se njegovo ime provlači kroz razne razgovore o zamjenama. Ali bez saznanja što će Howard učiniti, teško je očekivati da će Lakersi riskirati razmjenom Gasola.

“Dwight je ogromna pojava u obrambenom smislu. Ali u savršenom svijetu volio bih vidjeti nas kako dominiramo zajednički kao igrače unutar reketa, čineći tako mnoge stvari lakšima za naše suigrače. Uvijek pokušavam dodati Dwightu kako bi ga pokrenuo. Nije bio veoma učinkovit u igri s posta, tako da sam mu davao lake šuteve da bi ušao u ritam. Znaš da će biti fauliran i da će onda pogoditi jedno od dva slobodna bacanja”, dodao je humoristično Gasol.

Kako li će se ova saga rasplesti, vidjet ćemo kako sezona odmiče kraju. Bilo kako bilo, D’Antoni i Lakersi, pa tako i Gasol su na mukama, te je primarni cilj izboriti plasman u doigravanje koje se još uvijek ovoj “super-ekipi” čini dalekim.

Latest Posts

NE PROPUSTITE