Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pau Gasol produljio s Lakersima

Španjolski centar aktualnih NBA prvaka Los Angeles Lakersa Pau Gasol (29) produljio je ugovor na dodatne tri godine za kalifornijsku momèad.

Najboljem španjolskom košarkašu važeæi ugovor s Lakersima isticao je u lipnju 2011. godine, a uz novi, kojem detalji nisu objavljeni, ostat æe meðu Lakersima do 2014. godine. Pretpostavljaju to novinske agencije, premda na službenoj internetskoj stranici uz potvrdu posla jasno piše kako sukladno klupskoj politici detalji neæe izaæi u javnost. Takoðer, pretpostavlja se da æe Gasol u najboljoj momèadi NBA lige kroz sljedeæe tri godine zaraditi više od 60 milijuna amerièkih dolara.

Od kada je 1. veljaèe prošle godine pristupio Lakersima iz Memphis Grizzliesa Gasol je pomogao svojoj novoj momèadi da ostvari omjer pobjeda i poraza 101-23 (81.5 posto). U obje sezone Lakersi su igrali finale NBA lige, a prošle godine i osvojili petnaesti klupski naslov. Uz voðu momèadi Kobea Bryanta s prosjecima od 18.9 poena i 9.6 skokova najzaslužniji za to bio je upravo španjolski centar.

Gasol je ove sezone za Lakerse odigrao šesnaest utakmica uz prosjeke od 17.0 poena, 12.6 skokova, 3.7 asistencija i 1.75 blokada za 36.1 minutu provedenu na parketu.

Na Lakersima je sada da sklope i najvažniji posao – produljenje ugovora s Kobeom Bryantom èiji ugovor vrijedan 24.8 milijuna dolara istjeèe na kraju sljedeæe sezone. 

Latest Posts

NE PROPUSTITE