Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pau Gasol se prisjeća prvog naslova s Bryantom

Kobe Bryant jedan je od onih likova  koji se ili voli – ili ne. O jednom od najvećih košarkaša u povijesti te njihovim zajedničkim sezonama u dresu Los Angeles Lakersa progovorio je i sadašnji centar Chicago Bullsa, Španjolac Pau Gasol.

Sjećam se svog prvog dana s Lakersima, u hotelu Ritz u Washingtonu. U 1.30 u noći mi je netko pokucao na vrata. Sjećam se da sam sjedio na krevetu dok je on sjeo na stol pored televizora. Poželio mi je dobrodošlicu u momčad i rekao kako osjeća da ga mogu ponovno vratiti na vrh, da je vrijeme za pobjede i da je ovo naša prilika“, izjavio je Gasol, koji se Lakersima pridružio 2008. godine, nakon 7 godina u Memphis Grizzliesima.

Španjolac se prisjetio i svog prvog NBA naslova: “Kada smo pobijedili Orlando Magic u Finalu 2009. godine svi smo bili presretni, ali za njega je to bilo nešto više. Košarka mu je sve u životu. On mi je puno pomogao da napredujem.”

Dvojac je zajedno proveo 6 godina, sve do Gasolova odlaska u Bullse 2014. Španjolac je u Lakersima proveo najsvjetlije trenutke svoje bogate karijere te je s njima osvojio 2 prstena (2009., 2010.) te možemo reći da su Kobe i on tvorili jedan od najboljih NBA “dueta” u dosadašnjem dijelu 21. stoljeća.

Latest Posts

NE PROPUSTITE