Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pau Gasol van terena do kraja regularnog dijela sezone

Krilni centar Los Angeles Lakersa, Španjolac Pau Gasol, ozlijedio je stopalo početkom mjeseca i od tada nije na parketu. Trener momčadi Mike D’Antoni izjavio je danas da ne očekuje povratak Gasola do pred kraj regularnog dijela sezone.

Lakersi su bez Gasola ostvarili 5 pobjeda u 8 utakmica te u posljednje vrijeme igraju vrlo dobro i čini se da mogu dohvatiti mjesto koje vodi u doigravanje. Hoće li im Španjolac pomoći u toj utrci još uvijek je neizvjesno, što je potvrdio i trener D’Antoni.

“Kada se Gasol vrati, mislim da ćemo već znati jesmo li ili nismo izborili doigravanje”, rekao je strateg Lakerse. Budući da će se ekipa boriti za doigravanje vjerojatno do samog kraja regularnog dijela sezone, to bi trebalo značiti da ga ne trebamo očekivati na parketu do samog kraja sezone. “Njegov učinak osjetit će se tek u doigravanju, ako ga uspijemo izboriti”, nadodao je D’Antoni.

Iako Lakersi dobro igraju u posljednje vrijeme, sigurno je da bi s Gasolom bili još i bolji jer nema puno visokih igrača u ligi koji imaju tako raznovrsnu igru kao Gasol. O njegovom utjecaju na igru D’Antoni je izjavio:

“Kada se on vrati povećat će se i broj napadačkih akcija koje ćemo izvoditi. Kada ga nema, neke stvari ne možemo izvoditi. On ima dobar osjećaj za asistenciju te imamo puno više otvorenih šuteva kada on igra. Vrlo ga je teško čuvati, upravo zbog toga što može kreirati dobre situacije za druge. To nam najviše nedostaje od njega.”

Gasol igra svoju 12. NBA sezonu u karijeri, a ove je na prosjeku od 13,4 poena i 8 skokova, što su najmanje brojke u njegovoj karijeri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE