Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pau Gasol: Volio bih igrati za Lakerse i nakon sljedeće sezone

Zvijezda NBA lige i ponajbolji španjolski košarkaš Pau Gasol ulazi u posljednju godinu ugovora s Los Angeles Lakersima nakon uvelike razočaravajuće sezone s drugom najtrofejnijom franšizom lige.

Lakersi su prije početka prošle sezone doveli Dwighta Howarda i Stevea Nasha te se smatralo kako će biti na vrhu Zapada i boriti se za naslov prvaka, no zbog brojnim ozljeda unutar ekipe sezona je bila razočaravajuća i Lakersi se okreću prema naprijed, u budućnost koja je vrlo nesigurna i u kojoj je upitno ima li mjesta za Paua Gasola, koji je postao članom ekipe 2008. godine te ulazi u posljednju godinu ugovora.

“Volio bih igrati za ekipu za koju mi je čast nastupati i biti dijelom te momčadi”, rekao je Gasol za L.A. Times. “Lakersi su ta ekipa i volio bih nastaviti karijeru s njima.”

Gasol će sljedeće sezone primiti preko 19 milijuna dolara i bit će među najplaćenijim igračima u ligi, stoga se očekuje i proporcionalan učinak na parketu, no to prošle sezone nismo gledali, a razlog su bile i ozljede zbog kojih je odigrao tek 49 utakmica, s prosjecima od 14,6 poena i 9,2 skokova, što su najslabije brojke njegove karijere. Neke je utakmice počinjao s klupe, a u nekima je sjedio na klupi u posljednjoj četvrtini, kada se utakmica odlučivala, na što nije navikao.

“Nikome ništa ne zamjeram”, rekao je Gasol o situacijama kada ga je trener Mike D’Antoni ostavio na klupi. “Ne držim se prošlosti. Stvari se događaju s razlogom, zato uvijek ostajem u sadašnjosti. Zadovoljan sam trenutnom situacijom i jedva čekam za započne trening kamp.”

Za kraj je Gasol izrekao i očekivanja od sljedeće sezone: “Imat ćemo dobru priliku iznenaditi mnoge i dogurati koliko možemo.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE