Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Paul George dobio nagradu za igrača koji je najviše napredovao

NBA liga danas je i službeno objavila da je Paul George igrač koji je najviše napredovao u sezoni 2012/13.

Od početka sezone Indiana Pacersi igrali su bez dugogodišnjeg najboljeg igrača, Dannyja Grangera, koji je imao problema s lijevim koljenom. U njegovom izostanku više odgovornosti palo je na leđa 22-godišnjeg Georgea, koji je odgovorio na izazov i regularni dio sezone završio kao najbolji strijelac ekipe.

Prosječno je po utakmici postizao 17,4 poena, 7,6 skoka i 4,1 asistenciju, što je značajan napredak u odnosu na prošlu sezonu kada je bilježio 12,1 poena, 5,6 skokova i 2,4 asistencije. Istina, porastu statističkih brojki pogodovala je i povećana minutaža, s 29,7 minute po utakmici prošle sezone na 37,6 minuta ove sezone, ali svaku od tih minuta je i zaradio.

Osim sjajne napadačke igre, možemo istaknuti i odličnu obranu i zasluženo spominjanje kao jednog od kandidata za najboljeg obrambenog igrača sezone. Pacersi su regularni dio sezone završili kao druga najbolja obrambena momčad lige, a najveće zasluge za to idu njemu i centru Royu Hibbertu, koji su glavne uzdanice u obrambenom dijelu igre.

George je sjajnu sezonu obilježio i prvim nastupom na All-Star utakmici, a trenutno njegova Indiana ima vodstvo od 1-0 u prvom krugu doigravanja protiv Atlanta Hawksa. U prvoj pobjedi nad Hawksima George je bio sjajan i upisao je triple-double učinak od 23 poena, 12 asistencija i 11 skokova.

120 članova raznih medija koji prate NBA glasovalo je za ovu nagradu, a 52 je svoj glas kao igraču koji je najviše napredovao dalo igraču Indiane. Iza njega završio je razigravač Greivis Vasquez s 13 glasova za prvo mjesto, a treći je Larry Sanders s 10 glasova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE