Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Paul George nije sretan s novim idejama trenera Vogela

Kada se oporavite od jednog stvarno gadnog loma noge vaša pozicija na terenu bi trebala da bude najmanji problem, iako to nije baš tako u slučaju Paula Georgea. Kao što ste već mogli čuti, Georgea je trener Frank Vogel planirao prebaciti na mjesto četvorke odnosno krilnog centra, i to zato što želi da njegova ekipa igra mnogo brže i da igra taj sada popularni small-ball. George je par puta spomenuo kako samo želi igrati košarku i to gdje god Vogel želi. Sada se to čini kao daleka povijest jer potajno i na neki način diskretno PG negoduje zbog ovog premještaja.

Kada je on promovirao svoje mjesto na naslovnici nove popularne igre NBA 2K16, rekao je kratko za novinare: “Definitivno sam otvoren da to probamo. To je promjena, nešto novo. Vidjet ćemo kako to ide, ali kako sezona ide možda će biti bolje za mene da budem na svojoj regularnoj poziciji. Ipak, rekao sam svima da sam vrlo otvoren za situaciju i sve ćemo vidjeti kako bude išlo.”

Poprilično je očito kako George ima svoje probleme s odlukom Vogela da igra novu poziciju. Mnogo je teže braniti više i snažnije krilne centre nego čuvati niska krila, posebno kada ste poprilično niski i nedovoljno teški za poziciju krilnog centra, te ćete većinu utakmica imati problema s visinom svojih protivnika.

Larry Bird, GM Pacersa, rekao je kako će ova promjena više pomoći napadu nego što će odmoći obrani te kako očekuje od Indiane oko šest do osam više poena u prosjeku. George dodaje: “Jedini problem je to što sam mnogo niži od većine četvorki u ovoj ligi. Nije to problem za jednu utakmicu, već za čitavu sezonu i pitanje je kako će moje tijelo podnijeti jednu čitavu sezonu grčevite borbe na poziciji gdje se mnogo više ‘tuče’ nego na mojoj originalnoj poziciji. Problem produbljuje to što izlazim iz vrlo teške ozljede i čitave godine vraćanja tijela na optimalnu igračku razinu, i nisam siguran kako će to sve moje tijelo podnijeti. Počet ćemo trening kamp i vidjeti kako to ide. Nisam preuzbuđen zbog toga, ali promjena može biti i nabolje, sve to ostaje da se vidi kada sezona počne. Sve je to još neodlučeno, ja to mogu čak i voljeti. Otvoren sam za sve opcije koje mi pruži trener i njegov tim.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE