Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Paul George: Oporavak od ozljede me ojačao

Popis sportaša koji su prošli trnovit put kako bi ostvarili zacrtani cilj poprilično je širok, a jedan od posljednjih slučajeva gdje je snaga volje pobijedila vezan je za superstara Indiana Pacersa. Naime, ako vam u životu nedostaje motivacije ili snaga volje vam nije na nivou dovoljno je da se upoznate priču Paula Georgea.

Ljubitelji NBA lige kao i košarke općenito upoznati su s pehom koji je zadesio PG13 u ljeto 2014. godine tijekom pripremne utakmice Sjedinjenih Država u Las Vegasu kada je George završio ispod koša sa stravičnim lomom desne noge koja se rijetko viđa globalno u sportu te se ne preporučuje gledanje snimka povrede onima koji imaju slab želudac. Tišina je zavladala Thomas&Mack dvoranom dok su tadašnji suigrači u repki SAD-a oborili glave u nevjerici i molitvama Uzvišenom molili se da George ponovo stane na noge i vrati se bavljenju košarke.  Kyrie Irving je samo zabio glavu u prsa svog oca Dredericka i počeo nekontrolirano plakati što najbolje opisuje situaciju kada je tuga obuzela dvoranu gdje se održao All Star vikend 2007. godine.

“Nisam shvatio što se zapravo desilo. Prvo sto mi je prošlo kroz glavu to kada će se oporaviti, jer u tom trenutku nisam znao što se zbilo samo sam ugledao užasavajući pad”, prisjetio se MVP svjetskog prvenstva iste godine gdje je trebao nastupiti George. Nakon toga utakmica je naravno prekinuta te je održana brzinska press konferencija da bi trener reprezentacije Mike Krzyzewski i poglavar Američke košarke Jerry Colangelo pojurili na kliniku gdje je prebačen povrijeđeni Paul.

“Teško mi je bilo posjetiti ga, ali sam želio da zna da ga nećemo ostaviti. Osjećali smo se bespomoćnim ali Jerry i ja smo bili sigurni u jedno te smo Paulu saopćili da ga želimo u ekipi za Rio 2016. Znali smo da će rehabilitacija početi, ali to hoće li se oporaviti bilo je diskutabilno.”, priča popularni Coach K koji je na pripremnoj utakmici protiv Argentine Georgea uveo s klupe što mu se ovaj odužio ubacivši 18 poena za 16 minuta provedenih na onom istom parketu gdje je prije dvije godine slomio nogu.

George priznaje kako je ponovno igranje utakmice na istom parketu pomalo bilo jezivo, no čim se našao u igri strah je prošao te nakon utakmice shvatio je kako je povreda samo prošlost. Stravični lom noge zvijezde Pacersa kako sam kaže napravilo boljim igračem te je nakon propuštene skoro pa čitave sezone 2014/2015 vratio se na početku protekle sezone i ostvario najbolje brojke karijere. Vodio je Pacerse do doigravanja gdje su eliminirani od strane Raptorsa, ali se George zadovoljio trećim izborom na All Star utakmicu, zatim izboru u treću petorku kao i drugu defenzivnu petorku lige. Na pomenutoj All Star utakmici ubacio je 41 poen što je svega jedan poen manje od legendarnog Wilt Chamberlaina koji je na smotri najboljih ubacio 42 poena.

Statistički podatci govore dovoljno o tome kako je George uspio preskočiti životne prepreke te odigrati sezonu karijere.

„Nisam igrač kojeg je Coach K doveo sa sobom, ja se u reprezentaciji nalazim s razlogom. Osjećam da pripadam ovdje među ovim momcima.“, kazao je George koji se dotakao i klupskih planova s Pacersima:

„Smatram da se možemo vratiti na staru formu kada smo igrali finala Istoka. Mlada smo momčad. Dobar posao je odradio Larry Bird u tijekom offseasona tako da smo spremni biti contenderi i uvjeren sam u to da možemo parirati Cavsima za vrh konferencije.“

Suigrač iz reprezentacije kojeg je najviše povreda pogodila, Irving pričao je o utisku koji je Paul ostavio u dosadašnjoj kampanji:

„Može se primijetiti posebna aura kojom zrači koju nije posjedovao prije. To je upravo ono što je povreda napravila od njega. Nitko za Georgea nije prolazio kroz rehabilitaciju niti smo s njime sjedili razmišljajući o oporavku i životu u globalu. Kroz čitav proces izgradio se kao ličnost što se može vidjeti i osjetiti.“

Iako ovogodišnji „oslabljeni“ sastav Sjedinjenih Država biva uskraćen za usluge LeBrona Jamesa, Stepha Curryja, Chrisa Paula i ostalih zvijezda lige to ne zamara Mikea koji je uvjeren da je George bolji igrač nakon rehabilitacije.

„Kroz oporavak sam ojačao, ali sve to sam radio zbog onog klinca Paula koji se nalazi u meni, onaj koji je sanjao da osvojio zlatnu medalju s reprezentacijom. Povreda i povratak nisu me toliko zabrinuli jer ono što me najviše tjeralo jeste osvajanje zlata što je moj dječački san i radim sve kako bih se osjećao ispunjenim kada vidim zlato oko mog vrata.“

Sezona života se nalazi iza ovog 26-godišnjaka, polaskan je time što će se naći na coveru NBA2K17 igrice,  Bird je složio provjeren roster Pacersa i nema sumnje da ćemo Georgea gledati u punoj snazi narednih sezona koji za kraj poručuje:

„Priliku poput ove čekam cijeli svoj život. Fizički i psihički sam napredovao i mogu vam garantirati da ću dati sve od sebe kako bi ispunio samo jedan cilj – pobjeđivanje.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE