Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Paul George se navikava na novu ulogu

Kao što nam je svima poznato,  Paul George igra svoju povratničku godinu, nakon stravičnog loma noge te povratka u travnju protiv Miamija. I sezona mu je krenula perfektno;  postizao je prosječno 29.5 poena po utakmici, sa stopom korištenja od 33 posto u studenom.

No,  njegove brojke su počele da opadaju. U siječnju su se spustile na prosječno 21.4 poena, a najnoviji primjer toga smo vidjeli u duelu protiv Clevelanda, gdje je ubacio svega 11 poena (šut 3/15), no predvodio je svoju ekipu po broju asistencija, sa njih 8.

Nakon utakmice je priznao da se njegova uloga dosta promijenila: „Prije sam imao samopouzdanja samim time što igram, znao sam šta mogu da učinim i uživao sam u tome. No, polako je to postajalo tipa ‘ne možeš učiniti ovo, ne možeš ti ovo, previše ovoga i toga’ pa sam svoju ulogu malo promijenio. Na neki način sam otvorio put našim igračima da budu agresivniji i da stvaraju šanse. Zato nisam baš siguran kako da to nazovem….“

Promijenila se (uloga), definitivno se promijenila od početka godine“, kaže George i dodaje:  „jednostavno sam se osjećao kao da imam samopouzdanja koje mi je i trener davao sa „zelenim svjetlom“. Još uvijek imam samopouzdanje, dečki još uvijek rade prave poteze. Ovo mi se samo čini kao neka tranzicija.“

Dakle, sigurno je da George ima novu ulogu, a to je uloga da čini svoje suigrače boljima. Pored njega u timu ima još čistih scorera, poput Monte Ellisa i Georgea Hilla, te rookieja koji obećava, Mylesa Turnera. Ova nova uloga možda ne odgovara brojkama koje smo navikli od Georgea, ali će definitivno pomoći Indiani u budućnosti te u razvitku mlađih igrača.

Ipak, popularni PG13 definitivno još uvijek ima All-Star cifre; dijeli 8. mjesto po poenima po utakmici sa DeMarom DeRozanom – obojica imaju 23.2 poena. George još ostvaruje prosječno 7.1 skok, 3.9 asistencija te 2 ukradene lopte po utakmici, šutirajući 40.9% iz igre, a njegova Indiana je trenutno 8. na Istoku sa omjerom 25-23.

Latest Posts

NE PROPUSTITE