Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Paul George: Strahovao sam za svoju poziciju kad je Indiana na draftu izabrala Kawhija

Los Angeles Clippersi predstavili su najveća pojačanja ovog ljeta Kawhija Leonarda i Paula Georgea. Nove zvijezde franšize iz Kalifornije na konferenciji za medije poručili su da će učiniti sve da momčadi donesu povijesni prsten.

Leonard je u momčad Doca Riversa stigao iz Toronto Raptorsa, s kojima je osvojio naslov u prošloj sezoni, dok je George došao u trejdu s Oklahoma City Thunderom u kojem su u suprotnom smeru otišli Shai Gilgeous-Alexander, Danilo Gallinari i pet pickova prve runde.

Dolaskom košarkaša koji su rođeni u Los Angelesu, Clippersi sada spadaju među jedne od glavnih favorita za prsten.

– Ovo je prilika da izgradimo povijest! Clippersi nikad nisu bili u velikom finalu, nikad nisu osvojili naslov, i to je nešto što je doprinjelo mojoj odluci da dođem ovdje – kazao je Leonard i dodao:

– Odrastao sam kao navijač Clippersa. Volim ovu momčad od djetinjstva. U pregovorima, ljudi iz organizacije su bili otvoreni prema meni. Jasno su mi stavili do znanja da žele pobjeđivati. S Riversom, trenerom koji je već osvajao prsten, to će biti još lakše.

Clippersi se najčešće nalaze u sjeni slavnije franšize iz Grada anđela – Lakersa i Kawhi je svjestan takve pozicije.

– Iako su Clippersi znatno bolji u prethodnih nekoliko godina, pažnja ide ka Lakersima, ali to su mediji… Mene to ne interesira. Ako osvojimo prsten, a ne budemo ispraćeni kako treba, neće me biti briga. Bit ću sretan svakako – dodao je 28-godišnji košarkaš.

Sa druge strane, George je istaknuo da je sudbina odlučila da Leonard i on zaigraju u istoj momčadi.

– Sjećam se kad je Indiana draftirala Kawhija. Tad sam ja bio tamo i zabrinuo sam se malo za svoju poziciju, ali ubrzo sam shvatio da ima mjesta za obojicu. Nažalost, on je ubrzo trejdan u Spurse. Sad nas je sudbina konačno spojila. Idemo stvoriti Los Angeles na svoj način – rekao je sjajni šuter citatom koji karakterizira franšizu.

I jedan i drugi košarkaš uzeli su brojeve koji ih prate tijekom karijera. Leonard će nositi dvojku, a George 13.

Latest Posts

NE PROPUSTITE