Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Paul Millsap mijenja poziciju?

Al Jefferson ove sezone predvodi Utah Jazz po prosjeku poena i skokova (19.1 i 9.6), a u svoj pravi ritam je ušao tek nakon All-Star utakmice otkada postiže 25.1 poen po utakmici što je bolje od uèinka zvijezda poput Carmela Anthonyja, Kevina Duranta i Dwighta Howarda.

Dvojac Al Jefferson – Paul Millsap je napadaèki odlièan, ali manjak visine stvara probleme za obranu Jazzera. Utah je tako trenutno na 28. poziciji (od 30) po skakaèkom uèinku (39.3 skoka po utakmici). Novi igraè Jazza, krilni centar Derrick Favors, mogao bi omoguæiti Jazzu da pomakne Millsapa na poziciju niskog krila i tako znatno ojaèa svoju obranu.

Millsap napreduje u svojoj vještini voðenja lopte i uèestalo prolazi protivnièke igraèe svojim driblanjem. Njegov šut sa distance je takoðer napredovao i njegovi suigraèi mu redovito dodaju loptu kada ga vide samoga na 5-6 metara udaljenosti od koša. “Mislim da bi promjena pozicije puno bolje prošla kada bih se cijelu predsezonu spremao za to”, rekao je Millsap. Ove sezone Millsap je odlaskom Carlosa Boozera u Chicago Bullse potvrdio svoju poziciju u poèetnoj petorci te je startao u svih 68 odigranih utakmica u kojima je ostvario prosjeke od 17.4 poena, 7.8 skokova i 1 blokade po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE