Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Paul Pierce: Ne bih mogao igrati za Lakerse

DeAndre Jordan nije baš popularan igrač van Los Angelesa (onog dijela koji navija za Clipperse naravno), a za to je sam kriv. Ono što je on uradio ovo ljeto vjerojatno mu je zaradilo mnogo zvižduka u većini arena širom SAD-a, posebno u American Airlines centru, a do neki dan činilo se da osim što je zaratio sa navijačima širom Amerike, zaratio je i sa glavnom zvijezdom svog rostera, Chrisom Paulom.

Popualrni CP3 i Jordan su navodno imali mnoge probleme u komunikaciji i odnosu, ali na dodjeli tek uvedenih nagrada NBA Players’ Awards Paul je imao potpuno drugu priču. Kada su ga pitali o tome šta se dešava ovo ljeto u Clippersima i, najbitnije, šta misli o situaciji sa Jordanom, rekao je: “DeAndre, on je poput velikog mlađeg brata. Pričamo mnogo više nego što ljudi misle. Nije mi ništa bitno, osim činjenice da smo doveli Paula Piercea, zbog čega sam ja najsretniji glede njegovog šampionskog pedigrea. Doveli smo Lancea Stephensona, Wesa Johnsona, vratili smo Austina Riversa i doveli Josha Smitha. Veliko ljeto.”

Ovo je stvarno veliko ljeto za franšizu Clippersa i trenera Doca Riversa koji napokon ima šampionsku dubinu u svom rosteru. Kao GM, sebi je u ekipu doveo one igrače koje odgovaraju njegovom trenerskom stilu pa tako možda možemo očekivati najbolji pokušaj Clippersa da “dovuku” Larry O’Brien trofej u tako sablasno prazne vitrine Los Angeles Clippersa.

Pierce je također bio na dodjelama te je progovorio o tome kako je bilo u Jordanovom domu u  Houstonu kada su DJ-a “zatočili” kako bi ga nagovorili da potpiše s Clippersima: “Nisam bio tu s njima prošle godine, pa sam imao sporednu ulogu, sjedeći sa strane i govoreći što mislim bez nekog velikog značaja. Mislim da su momci koji su bili tu sve tenzije maksimalno spuštali, ali su mediji takvi da je od sve situacije napravljeno mnogo više nego što se stvarno desilo.”

Kada je upitan o Lakersima, Pierce e imao jedan vrlo konkretan odgovor: “Moj san je bio povratak doma u LA i napokon sam ga ostvario. Odrastao sam kao fan Lakersa ali nakon što sam većinu karijere proveo u Bostonu, nema šanse da ikada zaigram za Lakerse, tako da su Clippersi bili najbolja sljedeća opcija. Uvijek je bio san igrati pred mojom obitelji i pred mojim prijateljima.”

Povezivanja s Clippersima za Piercea su počele od trenutka kada je Rivers preuzeo tim a Lakersi nikada nisu bili dio priče s obzirom na to da se radi o legendi Celticsa, povijesno najvećih rivala Los Angeles Lakersa. Lijepo je vidjeti kako Istina još uvijek prati to rivalstvo i tako pokazuje svoju vječnu ljubav prema Celticsima. Još uvijek je čudno pomisliti da je Shaquille O’Neal kao legenda Lakersa svoju karijeru završio u Celticsima, ali nakon one poznate slike Piercea u dresu Celticsa kako drži trofej namijenjen NBA prvaku bilo bi još čudnije vidjeti kako Pierce svoju karijeru završava u dresu Lakersa. Sama pomisao na to stvarno nema smisla.

Latest Posts

NE PROPUSTITE