Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Paul Pierce potpisao ugovor s Bostonom da se može umiroviti kao Celtic

Taman kad smo pomislili da su gotovi s potpisivanjima za ovo ljeto, Boston Celticsi su objavili da je za njih potpisao veteran s 19-godišnjim iskustvom, deseterostruki All-Star igrač i MVP finala 2008. – jedan jedini Paul Pierce.

Riječ je, naravno, o revijalnom ugovoru koji će prestati vrijediti 24 sata nakon Pierceova potpisivanja, sve to kako bi se legenda Celticsa umirovila u svojem matičnom klubu.

„Počašćeni smo što je Pierce odlučio umiroviti se u Celticsima. On je jedan od najboljih Celtica – na i izvan terena. Čestitamo Paulu Pierceu na karijeri vrijednoj Hall of Famea i jedva čekamo vidjeti kako se njegov broj diže pod krov TD Gardena“, rekao je jedan od vlasnika Celticsa Wyc Grouseback.

Svoje oduševljenje nije sakrio ni Paul Pierce, koji je prilikom potpisivanja ugovora izjavio: “Čast mi je što se mogu ponovno zvati Celticom. Klub i grad su me prihvatili kada sam prvi put došao ovdje i ja sam i sâm postao dio njih. Ne bih mogao zamisliti da završim karijeru na bilo koji drugi način. Ja sam doživotno Celtic.”

Podsjetimo se, Pierce je izabran od strane Boston Celticsa kao 10. pick 1998. godine, nakon čega je proveo punih 15 sezona u klubu te 2008. osvojio i naslov te nagradu za najkorisnijeg igrača finala. Jedino je John Havlicek igrao više sezona u dresu Celticsa (16) od Piercea, koji je bilježio u prosjeku 21,8 poena, 6 skokova, 3,9 asistencija i 1,4 ukradene lopte u 36,6 minuta u zelenom dresu. Od 1102 utakmice, koliko ih je odigrao za Celticse, u početnoj petorci je bio 1099 puta.

Za vrijeme svog boravka u Bostonu postavio je i brojne rekorde franšize: najviše trica (1823), slobodnih bacanja (6434) i ukradenih lopti (1583), a dospio je i na drugo mjesto liste najboljih strijelaca u povijesti kluba, gdje s 24 021 poenom zaostaje samo za spomenutim Havlicekom. Osim toga, nalazi se još u top 10 svake moguće statističke kategorije u povijesti Celticsa.

Njegova posljednja utakmica u TD Gardenu imala je poprilično emotivan završetak, a ne očekujemo ništa manje i naredne sezone u ceremoniji kada će broj 34 postati 23. umirovljeni broj dresa Celticsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE