Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Paul Pierce razmišlja o umirovljenju

Legenda Boston Celticsa, i vjerojatno najbolji igrač te slavne franšize u post-Bird eri, Paul Pierce u 38. godini života još uvijek nije odlučio kada će se umiroviti. Danas igrač Los Angeles Clippersa izjavio je kako će o takvim stvarima razmišljati tek na koncu sezone.

Pierce je nakon solidne lanjske sezone s Washington Wizardsima ovoga ljeta potpisao ugovor s Clippersima u kojima ga je jedva dočekao Doc Rivers, trener s kojim je Pierce 2008. godine osvojio titulu prvaka i svoj jedini prsten. Igrač bogatog iskustva, prekaljeni veteran testiran u brojnim bitkama i dokazani majstor clutch situacija činio se kao idealna akvizicija za Clipperse kojima je nedostajao takav profil igrača koji može igrati obje krilne pozicije.

Stvari međutim nisu idealno krenule ni za Clipperse (13-10 omjer) a ni za Piercea koji trenutno igra u lošoj formi. Postiže samo 4 poena u prosjeku za 17 minuta a za tricu šutira mizernih 23% (lani je šutirao 39%). Zbog toga su sve glasnija nagađanja da bi se The Truth mogao umiroviti. Sam igrač je neodređen pri davanju takvih izjava: “Što si stariji i stariji i što sve teže odrađuješ stvari na parketu koje si ranije odrađivao bez problema sve više počinješ razmišljati kako je kucnuo čas za odlazak”.

Nakon ove sezone Pierceu ostaju još dvije godine ugovora s ekipom iz Los Angelesa ukupno vrijednog 10,5 milijuna dolara, s tim da zadnja godina ugovora niej garantirana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE