Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Paul Silas novi trener Bobcatsa

Nakon što je legendarni trener Charlotte Bobcatsa Larry Brown otpušten zbog serije loših rezultata, na njegovo mjesto je brzo došao novi trener Paul Silas. Ono što je bio prioritet Bobcatsa je pronalaženje trenera sa iskustvom voðenja NBA ekipe, što su našli u ovome 67-godišnjaku.

Silas je brzo sklopio posao sa vlasnikom Bobcatsa Michaelom Jordanom, i u srijedu imao dogovorenu suradnju. Pri potpisivanju je najavio dovoðenje suradnika u ekipu, a koga æe dovesti, ne zna se. Nagaða se da bi mu desna ruka u Charlotti trebao biti sin Stephen koji je asistent Keithu Smartu u Warriorsima. Još se u medijima barata imenima poput Kennyja Natta i Brendana Malonea, koji su mu bili pomoænici u Cavaliersima.

Silas je mnogo veæi uspjeh postigao kao igraè nego kao trener. Bio je 10. pick 1964., i u NBA-u je igrao do 1980, kada se umirovio kao trostruki NBA prvak, dva puta kao Celtic i jedanput kao Sonic. Bio je zapamæen kao odlièan obrambeni igraè i zbog toga je dvaput bio All-Star i dvaput bio biran u najbolju obrambenu petorku lige. U trenerske se vode upustio odmah nakon igraèke karijere, i to u San Diego Clippersima. Nastavio je tek 2002., kada je postao trener Charlotte Hornetsa, koji su se iste godine preselili u New Orleans. Kasnije je bio trener Cleveland Cavaliersa, i bio je prvi trener Lebrona Jamesa. S te je klupe otišao 2005. i dvije godine kasnije je nakratko bio trener Bobcatsa, što je bio jedan od kljuènih razloga biranja Silasa, koji kao trener ima omjer od 355-400.

Latest Posts

NE PROPUSTITE