Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Payton: Teže mi je bilo čuvati Stocktona nego Jordana

Legenda Seattle SuperSonicsa, Gary Payton ove će nedjelje službeno biti uvršten u Dvoranu slavnih, što je još jedna potvrda njegove veličine i kvalitete. Tom je prilikom dao intervju za Yahoo! Sports u kojem je, između ostaloga, izjavio da mu je teže bilo čuvati Johna Stocktona nego Michaela Jordana.

Payton je jedan od najboljih obrambenih igrača na bekovskim pozicijama u povijesti lige, čemu u prilog govori i činjenica da je jedini bek koji je osvojio nagradu za najboljeg obrambenog igrača sezone u posljednjih 25 godina. Stoga je bilo zanimljivo čuti što sam Payton kaže o igračima koje mu je najteže bilo čuvati.

“Najteže mi je bilo čuvati Johna Stocktona”, rekao je Payton o legendi Utah Jazza. “Nikada mu nisam uspio ‘ući’ u glavu. Pokušao sam ga provocirati, ali on je samo igrao svoju igru, zbog čega bih se ja ponekad naljutio i dobio tehničku pogrešku. Zbog toga ga iznimno poštujem.”

Tijekom svoje igračke karijere Payton je imao mnogo dvoboja protiv Michaela Jordana, te iako ne igraju na istoj poziciji, često je Payton bio zadužen za obranu protiv Jordana. Zbog toga je morao pojasniti zašto je Stocktona izabrao kao najtežeg protivnika, a ne Jordana:

“Bitke protiv Jordana su bile lakše. Njega sam uspio isprovocirati te je sve pokušao kako bi me ‘slomio’. Veći je izazov bio protiv Stocktona, jer kada mi netko odgovara, kao što je Michael uvijek radio, to podigne moju igru na višu razinu. Stockton nije nikada odgovarao, igrao je svoju igru, dok bi se Jordan ponekad naljutio i igrao individualno, što je štetilo njegovoj momčadi.”

Kasnije je imao još nekoliko zanimljivih odgovora, uključujući i onaj o današnjim igračima: “Današnji razigravači ne igraju obranu kakva se nekad igrala. Zbog toga posebno volim Derona Williamsa i Rajona Ronda. Williams ima isti mentalitet kao i ja te obavlja posao na oba kraja parketa. Rondo možda nije strijelac kao ja, ali sve ostalo može raditi podjednako dobro.”

Za kraj je dodao kako radi na svom govoru, koji će biti “iz srca”, te da će ga na ceremoniji predstavljati George Gervin i John Stockton. Gervina je idolizirao kao mladić zbog svih načina na koje je postizao poene te je u svojoj sobi imao samo njegove postere nalijepljene po zidu, a Stockton je protivnik koji ga se najviše dojmio i kojega najviše poštuje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE