Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Peković produžio s Timberwolvesima

Iako je Nikola Peković postao slobodan igrač ovo ljeto, čelnici Minnesote Timberwolvesa bili su uvjereni kako će dogovor između ove dvije strane pasti kad-tad (iako se odvijao podosta dugo).

Danas je napokon pao dogovor te će Peković ostati prvi centar ekipe iz Minnesote. Potpisao je petogodišnji ugovor vrijedan 60 milijuna dolara, prema izvoru s ESPN-a, a dobit će i 8 milijuna različitih bonusa. Problem je nastao u trajanju ugovora jer su Timberwolvesi željeli četverogodišnji ugovor, a Peković 15 milijuna dolara po sezoni te je ovo nekako zadovoljelo obje strane.

“Peković je bio naš glavni cilj ove predsezone i sretni smo što je odabrao ostati s nama i nastaviti svoju karijeru u Minnesoti. Zahvaljujući trudu koji ulaže razvio se u jednog od najboljeg centra u NBA ligi i ulazi u najbolje dane svoje karijere. Imamo odličan dvojac pod košem, možda najbolji front court sa Pekom i Kevinom Loveom,” izjavio je Flip Saunders.

Peković je prošle sezone zabijao iz različitih situacija pod košem što mu je donijelo brojke od 16.3 poena i 8.8 skokova u prosječno 31.6 minuta po utakmici. To mu je ujedno bila i najbolja sezona u karijeri, ali vjerojatno se puno toga može prepisati ozlijedi Lovea koji je propustio skoro cijelu sezonu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE