Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pelicansi na ljeto neće produžiti ugovor s Gordonom

Eric Gordon i Pelicansi jednostavno nisu suđeni jedno drugom. Pelicansi su Gordona označili kao najbolji mogući dodatak u razmjeni kojom su izgubili Chrisa Paula (naravno, onoj na koju nije stavljen veto), ali nakon što je postao zaštićeni slobodni igrač, potpisao je maksimalni ugovor s Phoenix Sunsima i otvoreno sugerirao upravi Pelicansa da ne izjednačuju ponudu Sunsa.

Oni su ipak to uradili a njegovi problemi s ozljedama se iz godine u godinu nastavljaju. Ove sezone je imao solidne brojke, s vremena na vrijeme izgledao odlično, sve dok ga lom prsta nije udaljio s parketa sve do kraja sezone. Gordon će biti nezaštićeni slobodni igrač ovog ljeta, a New Orleans Times-Picayune izvještava kako Pelicansi nemaju namjeru zadržati ovog šutera.

Malo je vjerojatno da će se Pelicansi potruditi kako bi zadržali Gordona ovog ljeta, nakon što postane nezaštićeni slobodni igrač. Pelicansi su aktivno prošlog mjeseca pokušavali razmijeniti Gordona prije kraja roka za razmjene igrača. Moguće je i da je sam Gordon željan novih izazova s nekom drugom franšizom. Ako bi Pacersi pokazali interes, Gordon bi sigurno dobro razmislio o igranju u svom rodnom Indianapolisu.

Evo što će upravo biti zanimljivo ovog ljeta. Gordon ima 27 godina, i nakon rookie sezone najviše je odigrao 64 utakmice u sezoni. On nije leteći defenzivac, niti vrhunski playmaker. Ipak zbog stanja na tržištu i povećanja salary capa, on će ovog ljeta dobiti novi veliki ugovor, a možda čak i maksimalni.

Gordon se niz godina činio kao odlično rješenje za Pacerse, ali nakon što je Monta Ellis potpisao četverogodišnji ugovor ovo se čini kao malo vjerojatna opcija, čak i ako se Indiana napokon riješi Georgea Hilla. No, na tržištu ima i drugih timova koji tragaju za dobrim šuterom, pogotovo Denver i Memphis, kao i već uobičajeno Knicksi i Lakersi.

Za Pelicanse bi bilo mudro da ga puste. Od početka ova suradnja nije dobro ispala i vrijeme da se Anthony Davis okruži s novim svježim snagama. Na kraju, Gordon će sam birati gdje želi igrati, a ponuda sigurno neće manjkati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE