Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pelicansi nanijeli prvi poraz Thunderima, nova pobjeda Kingsa

Sedam je predsezonskih utakmica odigrano sinoć u NBA ligi, a najsvečanije bilo je u Barclays Centru, gdje su Netsi prije početka utakmice s Miami Heatom umirovili dres Jasona Kidda.

Kidd, novi trener ekipe i jedan od najboljih razigravača svih vremena, inzistirao je da se ceremonija umirovljena dresa održi tijekom predsezone, kako bi se ekipa mogla u potpunosti posvetiti utakmicama kada krene regularni dio sezone. Igrači Netsa nagradili su svog trenera uvjerljivom pobjedom protiv aktualnih prvaka lige rezultatom 86:62.

Heat se držao u minimalnom zaostatku dok su LeBron James i Chris Bosh bili u igri, ali dok su sjedili na klupi, Netsi su radili veliku razliku i došli do uvjerljive pobjede. Brook Lopez bio je najefikasniji kod pobjednika s 14 poena (šut 6/8), a 12 je pridodao Andray Blatche. Ponovno nije igrao Deron Williams, a ponovno smo vidjeli i raznovrsnu utakmicu Paula Piercea koji je upisao 6 poena, 7 asistencija i 6 skokova. Za Miami su James i Bosh upisali svaki po 16 poena.

U dvoboju do jučer neporaženih ekipa New Orleans Pelicansi uspjeli su svladali Oklahoma City Thundere i tako im nanijeti prvi poraz u četiri utakmice, dok su Pelicansi sada na savršenom omjeru 5-0. Cijela je utakmica bila neizvjesna te se niti jedna ekipa nije uspjela odvojiti na veću prednost. Thunderi nisu uspjeli zabiti u posljednjoj minuti, dok su kod Pelicansa to napravili Anthony Davis i Brian Roberts, postavivši rezultat na 105:102. Reggie Jackson je pokušao izjednačiti rezultat sedam sekundi prije kraja, ali je promašio, no ukazala se nova prilika jer je Austin Rivers promašio oba slobodna bacanja. Posljednja lopta došla je u ruke Jeremyja Lamba, no Davis je blokirao njegov pokušaj za tri poena i Pelicansi su slavili.

Eric Gordon je odigrao prvu predsezonsku utakmicu te je odmah pokazao da će biti važan kotačić igre svoje momčadi ubacivši 21 poen za 21 minutu. Ryan Anderson i Anthony Davis ubacili su po 18 poena, dok je kod Oklahome standardno najbolji bio Kevin Durant s 25 poena, ali je i cijelu posljednju četvrtinu proveo na klupi.

Novo uvjerljivo slavlje upisali su Sacramento Kingsi, koji su nakon pobjeda nad Lakersima i Clippersima svladali i Phoenix Sunse, rezultatom 107:90. Svaka je četvrtina, osim druge koja je bila izjednačena, pripala Kingsima koji su na svome terenu prikazali vrlo dobru igru predvođeni DeMarcusom Cousinsom, koji je za 27 minuta na parketu upisao 29 poena, 9 skokova, 6 ukradenih lopti, 3 asistencije i 5 izgubljenih lopti.

Mjesto u početnoj postavi dobio je Jimmer Fredette koji je pogodio 5 od 7 pokušaja za tri poena i susret završio s 23 poena. Sunse je predvodio Markieff Morris s 15 poena i 7 skokova, dok su po 12 ubacili Marcin Gortat i Eric Bledsoe.

San Antonio Spursi upisali su tijesnu pobjedu 106:104 nad Atlanta Hawksima. Tri sekunde prije kraja šut sa sredine reketa pogodio je Aron Baynes za postavljanje konačnog rezultata. Hawksi su zadnji napad odigrali predugo te je šut Kylea Korvera upućen nakon isteka vremena, ali nije ga ni uspio pogoditi.

Tony Parker bio je najbolji kod Spursa sa 17 poena i 5 asistencija, dok je Tim Duncan ubacio 16 poena i uhvatio 8 skokova za 19 minuta na parketu. Korver je bio uvjerljivo prvo ime Hawksa s 26 poena (šut 10/15), dok su double-double učinke upisali Al Horford (13 poena, 11 skokova) i Paul Millsap (10 poena, 11 skokova).

Cleveland Cavaliersi su zahvaljujući 15 poena Kyrieja Irvinga i Jermainea Taylora uspjeli slavili s 96:84 protiv Detroit Pistonsa, kod kojih je najbolji bio Greg Monroe sa 16 poena i 8 skokova. New York Knicksi svladali su Washington Wizardse rezultatom 98:89, a kao i uvijek najbolji je bio Carmelo Anthony s 22 poena. Na drugoj strani Bradley Beal predvodio je Wizardse s 21 poenom, ali uz ne baš dobar šut 8/17.

Charlotte Bobcatsi uvjerljivo su svladali Philadelphia 76erse, kod kojih nije igrala većina igrača iz nominalno početne petorke (Hawes, Turner, Young). Bobcatse je, u izostanku Ala Jeffersona, predvodio Ben Gordon s 22 poena, dok su po 13 ubacili Jeff Taylor i Kemba Walker. Tony Wroten bio je najbolji kod Sixersa s 20 postignutih poena.

NBA predsezona, rezultati:

Charlotte Bobcats – Philadelphia 76ers 110:84
Washington Wizards – New York Knicks 89:98
Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons 96:84
Atlanta Hawks – San Antonio Spurs 104:106
Oklahoma City Thunder – New Orleans Pelicans 102:105
Brooklyn Nets – Miami Heat 86:62
Sacramento Kings – Phoenix Suns 107:90

Latest Posts

NE PROPUSTITE