Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pelicansi otpuštaju Alvina Gentryja?

Otkako su doveli DeMarcusa Cousinsa, ekipa New Orleans Pelicansa je, unatoč visokim očekivanjima, uspjela ostvariti samo 4 pobjede uz 7 poraza. Štoviše, Cousins je bio suspendiran i nije uopće igrao u jednoj od te četiri pobjede. I kad su Cousins i Anthony Davis zajedno na parketu, Pelikani imaju jedan od najgorih napada lige. Trenutno  zaostaju 5,5 pobjeda za mjestom koje vodi u doigravanje ili, ako vam je lakše, 5 mjesta ispod osmog mjesta.

New Orleans treba žrtveno janje. I, kao što to inače ide, prvi na meti je trener Alvin Gentry. Trenutno još ništa nije odlučeno, a, uz Gentryja, ugrožen je i GM Dell Demps. Glavni razlog je neuspjeh u ulasku u doigravanje te ne pokazivanje nikakvog napretka. Kako stvari stoje, Gentry vjerojatno odlazi dok Demps ostaje, ali ništa nije sigurno.

Jedni pitanje koje si Pelicansi trebaju postaviti je: hoće li zamjenski trener biti bolji od Gentryja sljedeće godine?

Gentry preferira brži tempo u napadu, tempo koji će biti teško držati s Davisom i Cousinsom na parketu. Možda bi sljedećeg ljeta trebali promijeniti taktiku i probati neki drugačiji stil igre. Gentry je dobar ofenzivni trener, a s talentima kao što su Davis i Cousins, Gentry bi trebao pronaći rješenje koje je za njega nekarakteristično. Ali, ako misli ostati, Gentry već sada treba imati plan kojim bi uvjerio upravu kluba da ga zadrže.

Uz sve to, Gentry nije jedini krivac za lošu igru Pelicansa. Njihovom rosteru fali talenta, pogotovo na bekovskim pozicijama. Taj nedostatak bi se mogao i povećati jer im je njihov najbolji bek, Jrue Holiday ovoga ljeta neograničeni free agent. Visoki igrači su im, osim Davisa i Cousinsa, još gori.

New Orleans se mora nadati kako će Holiday produžiti ugovor, a onda se moraju također nadati kako će uspjeti nagovoriti Cousinsa da i on produži ugovor. Ali, za sada je ključno da ustanove je li Gentry pravi čovjek za njih. I kada će oni gledati u čovjeka koji je stavio Gentryja u tako tešku poziciju- Dempsa, koji ne bi trebao biti ništa sigurniji od Gentryja.

Bar se Gentry, kako on to sam kaže, ne preznojava oko svega ovoga.

Latest Posts

NE PROPUSTITE