Saturday, November 26, 2022

ZADNJE OBJAVE

Pelicansi otpuštaju Alvina Gentryja?

Otkako su doveli DeMarcusa Cousinsa, ekipa New Orleans Pelicansa je, unatoč visokim očekivanjima, uspjela ostvariti samo 4 pobjede uz 7 poraza. Štoviše, Cousins je bio suspendiran i nije uopće igrao u jednoj od te četiri pobjede. I kad su Cousins i Anthony Davis zajedno na parketu, Pelikani imaju jedan od najgorih napada lige. Trenutno  zaostaju 5,5 pobjeda za mjestom koje vodi u doigravanje ili, ako vam je lakše, 5 mjesta ispod osmog mjesta.

- Advertisement -

New Orleans treba žrtveno janje. I, kao što to inače ide, prvi na meti je trener Alvin Gentry. Trenutno još ništa nije odlučeno, a, uz Gentryja, ugrožen je i GM Dell Demps. Glavni razlog je neuspjeh u ulasku u doigravanje te ne pokazivanje nikakvog napretka. Kako stvari stoje, Gentry vjerojatno odlazi dok Demps ostaje, ali ništa nije sigurno.

Jedni pitanje koje si Pelicansi trebaju postaviti je: hoće li zamjenski trener biti bolji od Gentryja sljedeće godine?

Gentry preferira brži tempo u napadu, tempo koji će biti teško držati s Davisom i Cousinsom na parketu. Možda bi sljedećeg ljeta trebali promijeniti taktiku i probati neki drugačiji stil igre. Gentry je dobar ofenzivni trener, a s talentima kao što su Davis i Cousins, Gentry bi trebao pronaći rješenje koje je za njega nekarakteristično. Ali, ako misli ostati, Gentry već sada treba imati plan kojim bi uvjerio upravu kluba da ga zadrže.

- Advertisement -

Uz sve to, Gentry nije jedini krivac za lošu igru Pelicansa. Njihovom rosteru fali talenta, pogotovo na bekovskim pozicijama. Taj nedostatak bi se mogao i povećati jer im je njihov najbolji bek, Jrue Holiday ovoga ljeta neograničeni free agent. Visoki igrači su im, osim Davisa i Cousinsa, još gori.

New Orleans se mora nadati kako će Holiday produžiti ugovor, a onda se moraju također nadati kako će uspjeti nagovoriti Cousinsa da i on produži ugovor. Ali, za sada je ključno da ustanove je li Gentry pravi čovjek za njih. I kada će oni gledati u čovjeka koji je stavio Gentryja u tako tešku poziciju- Dempsa, koji ne bi trebao biti ništa sigurniji od Gentryja.

Bar se Gentry, kako on to sam kaže, ne preznojava oko svega ovoga.

Latest Posts

NE PROPUSTITE