Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pelicansi razmijenili Tima Fraizera u Wizardse

Tijekom noći je obavljena samo jedna manja razmjena u kojoj su sudjelovale momčadi Washington Wizards i New Orleans Pelicans. Čarobnjaci su put New Orleansa poslali trade exception klauzulu u vrijednosti od 2,1 milijun dolara i 52. izbor na večerašnjem draftu, a zauzvrat su dobili razigravača Tima Fraziera.

Dvadesetšestogodišnji Frazier je potpisao prošlog ljeta dvogodišnji ugovor s Pelicansima vrijedan nešto više od 4 milijuna dolara ukupno. Tijekom prošle sezone odigrao je 65 utakmica za Pelicanse (35 startao) i postizao u prosjeku 7,1 poena i 5,2 asistencije po meču. Unatoč solidnom doprinosu Fraizera u prošloj sezoni, on se nije uklapao u njihovu budućnost, pa su bivšeg produkta Penn Statea poslali u D.C.

Čarobnjaci su ovim potezom pronašli rezervnog playa kao zamjenu za Johna Walla, jer se prošlogodišnje pridošlice Trey Burke i Brandon Jennings nisu pokazale kao pojačanja. Tako su iskoristili trade exception klauzulu koju su dobili od Brooklyn Netsa kad su im poslali Andrewa Nicholsona, a zauzvrat dobili Bojana Bogdanovića. Zbog razlike u visini plaće, Washington je dobio mogućnost klauzulu od nekih 4 milijuna da iskoristi u godinu dana za pojačanje. Sada su dio te trade exception klauzule i 52. izbor na draftu proslijedili u New Orleans.

Nakon ove razmjene, oni trenutačno nemaju nijedan izbor na draftu, dok New Orleans sada ima dva izbora druge runde (40. i 52.). New Orleans je ovim tradeom napravio mjesta od dva milijuna dolara više pod salary capom za potpis Jruea Holidaya što im je prioritet na ovogodišnjoj ljetnoj tržnici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE