Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pelicansi spremni potrošiti bogatstvo na Anthonyja Davisa

New Orleans Pelicansi ni u kojem slučaju ne žele izgubiti svog franšiznog igrača Anthonya Davisa kojemu za dvije godine istječe ugovor i zato su mu na početku sljedeće sezone spremni ponuditi produženje ugovora. Očekivano, Davis bi dobio maksimalni ugovor koji bi iznosio čak 140 milijuna dolara, ovisno o tome koliko bi rastao salary cap.

Davis ne mora prihvatiti opciju i ima mogućnost potpisati manji ugovor koji ga ne bi vezao za Pelicanse na duži vremenski period. Pitanje je kakve su želje i aspiracije Davisa, ali svakako pomaže to što je New Orleans ove sezone izborio playoff i time pokazao da su ambiciozna franšiza, što je definitvno plus u procesu uvjeravanja Davisa da ostane u momčadi koja ga je izabrala na draftu. Ali osim potpisivanja Davisa na makismalan ugovor franšiza će morati poraditi i na osnaživanju rostera koji ove sezone nije bio dostatan značajnije se oduprijeti  Golden State Warriorsima u playoffu, usprkos Davisovim fantastičnim partijama.

Pred Davisom je tako zanimljiva dilema: uzeti veliku svotu novca u New Orleansu jer mu nitko drugi neće moći ponuditi toliko zbog NBA salary cap pravila, ili svoju sreću potražiti u nekoj drugoj, po njegovim kriterijima, boljoj momčadi, ali za manje novčanica s mrtvim američkim predsjednicima. Što god odabrao uvjereni smo da ćemo još godinama uživati u majstorijama ovog briljantnog igrača.

Latest Posts

NE PROPUSTITE