Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pelicansi srušili Bullse nakon tri produžetka, Blazersi prekinuli niz Pacersa

Uzbudljiva večer u NBA ligi je za nama. U Chicagu smo vidjeli pobjedu Pelicansa nakon tri produžetka, Utah je došla do prve back-to-back pobjede, dok je Tim Duncan u zadnjoj sekundi presudio Hawksima u San Antoniju. Velike večeri Paula Georgea, Jamesa Hardena i Luola Denga nisu bile dovoljne da donesu prevagu u susretima njihovih momčadi.

Poslastica večeri odigrala se u Chicagu, navijači su bili u prilici vidjeti čak tri produžetka. Na žalost navijača Bullsa, pobjeda je otišla na stranu New Orleans Pelicansa rezultatom 131:128. Ključnu ulogu odigrao je Jrue Holiday, koji je u posljednjoj četvrtini izjednačio rezultat s preostale tri sekunde u regularnom dijelu i tako omogućio svojoj momčadi produžetak. To nije bilo sve od mladog razigravača, Holiday se pokazao kao prevaga u ovom susretu i na kraju trećeg produžetka je polaganjem i pogođenim slobodnim bacanjem odveo Pelicanse do pobjede. Imali su Bullsi tri prilike za pobjedu, no izgubljena lopta Luola Denga, te promašeni šutevi Kirka Hinricha i Mikea Dunleavyja rezultirali su prvim ovosezonskim porazom na njihovom terenu, te čak šestim porazom u zadnjih sedam utakmica. Holiday je umalo postigao triple-double s 19 poena, 12 asistencija i 8 skokova, Ryan Anderson odigrao je odličnu utakmicu i imao je 36 poena uz šut 7/11 za tri poena, a tome je pridodao i 6 skokova. Eric Gordon upisao je 23 poena, 7 skokova te po 3 asistencije i ukradene lopte.

Luol Deng nastavlja s odličnim igrama te je protiv Pelicansa postigao 37 poena, 8 skokova i 7 asistencija, ali izgubio je čak 7 lopti što se na njegovu žalost pokazalo vrlo skupim. Taj Gibson i Mike Dunleavy s klupe su dali veliki doprinos, Gibson s 26 poena i 14 skokova, a Dunleavy s 23 poena uz 6 pogođenih trica, te 7 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte. Joakim Noah odigrao je jednu od ponajboljih utakmica sezone s 19 poena, 10 skokova i 4 asistencije.

U Moda centru Trail Blazersi su predvođeni Damianom Lillardom i LaMarcusom Aldridgem rezultatom 106:102 nanijeli Pacersima tek drugi poraz ove godine i prekinuli njihov niz od sedam uzastopnih pobjeda, unatoč 43 poena Paula Georgea. Blazersi su većinu utakmice gubili, no pred kraj treće četvrtine ubacuju u veću brzinu i nadoknađuju 8 poena zaostatka, a u četvrtoj četvrtini preuzimaju inicijativu i odlaze na 8 poena prednosti, što im je bilo dovoljno za izdržati napade Pacersa do kraja utakmice.U posljednje tri minute susreta Pacersi su postigli 15 poena, točnije, postigao ih je George pogodivši pet trica iz sedam pokušaja, ali ni to nije bilo dovoljno za preokret.

Damian Lillard upisao je kod domaćina 26 poena i 6 skokova, a čak 14 poena postigao je u posljednjoj četvrtini. LaMarcus Aldridge bio je najbolji u redovima Blazersa s 28 poena, 10 skokova, 3 asistencije i s po jednom ukradenom loptom i blokadom. Wesley Matthews dodao je 15 poena, a Mo Williams je s klupe zabio 13 poena. U redovima Pacersa George nije imao značajnu pomoć suigrača, Roy Hibbert imao je 16 poena i 14 skokova, a David West dodao je 12 poena, uz 8 skokova i 5 asistencija. Slabu večer imali su bekovi Indiane. George Hill je dobro razigravao momčad i imao 11 asistencija, ali je šuterski podbacio sa samo 6 poena uz šut 1/8 iz igre, dok Lance Stephenson zbog osobnih pogrešaka nije bio u mogućnosti pružiti više od 2 poena.

Dok su ostale zvijezde večeri ostale uskraćene za pobjedu, Tim Duncan svoju je sjajnu predstavu okrunio pogotkom za pobjedu 102:100. Utakmica je bila uvelike izjednačena i pobjeda je mogla otići na bilo koju stranu. Paul Millsap i Jeff Teague s dvije uzastopne trice doveli su Hawkse do izjednačenja 100:100. Ostalo je 4,7 sekundi, Popovich je nacrtao akciju koja mu nije strana, Marco Belinelli pickom je oslobodio Duncana koji preko DeMarrea Carrolla pogađa za pobjedu.

Duncan je upisao 23 poena, čak 21 skok, te po 2 asistencije i blokade. Tony Parker dodao je 15 poena i 7 asistencija. Važna se, kao i uvijek, pokazala klupa Spursa. Boris Diaw upisao je 16 poena i 3 asistencije, Manu Ginobili 10 poena i 7 asistencija, a Belinelli 13 poena i 3 asistencije. Millsap je za Hawkse postigao 15 poena i 14 skokova, Al Horford 18 poena i 7 skokova, Teague 19 poena i 7 asistencija, a Carroll 17 poena i 8 skokova.

Utah je iznenadila na svom terenu, te prekinula niz Houstona Rocketsa od pet uzastopnih pobjeda rezultatom 109:103. Rezultat je to vrlo dobre igre Jazza i loše obrane Rocketsa. Utah je pucala 54,4% iz igre, a postigli su i 10 trica uz šut 58,8%. Pri rezultatu 101:98 Harden izvodi loše dodavanje koje je Marvin Williams presjekao i dao svojoj momčadi 5 poena prednosti. Harden je nakon toga postigao 5 poena, no Alec Burks i Williams bili su nemilosrdni s druge strane i mirno priveli utakmicu kraju, postigavši posljednjih 10 poena za svoju momčad. Utah je tako došla do prvih uzastopnih pobjeda u ovoj sezoni, nakon pobjede protiv Phoenix Sunsa 112:104.

Gordon Hayward bio je najbolji u redovima Jazza s 29 poena, 5 skokova i 3 asistencije, Trey Burke dodao je 21 poen i 6 asistencija, a Alec Burks je s klupe ubacio 21 poen, uz 3 skoka i 4 asistencije. Harden je imao 37 poena i 8 asistencija, Dwight Howard 15 poena i 9 skokova, a Omri Casspi i Aaron Brooks su s klupe dodali svaki po 13 poena.

Wizardsi su u Washingtonu rezultatom 98:80 svladali Orlando Magic. Peta je to pobjeda Wizardsa u posljednjih 6 odigranih utakmica. John Wall imao je 16 poena i 13 asistencija, Trevor Ariza 24 poena i 6 skokova, a Nene je dodao 14 poena, 6 skokova i 3 blokade. Pogodili su Wizardsi 9 trica iz 13 pokušaja, a svoje su protivnike limitirali na 39% šuta iz igre. Arron Afflalo je za Magic imao 21 poen i 5 skokova, a Victor Oladipo dodao je 13 poena.

NBA rezultati, 2. prosinac:

Washington Wizards – Orlando Magic 98:80
Chicago Bulls – New Orelans Pelicans 128:131
San Antonio Spurs – Atlanta Hawks 102:100
Utah Jazz – Houston Rockets 109:103
Portland Trail Blazers – Indiana Pacers 106:102

Latest Posts

NE PROPUSTITE