Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pelicansi zaustavili Blazerse, Sunsi u gostima bolji od Clippersa

Sedam NBA utakmica odigrano je sinoć na američkim parketima. New Orleans Pelicansi uspjeli su zadati rijedak poraz Portlandu, dok je Phoenix sjajnom igrom nadigrao Clipperse na njihovom terenu.

Pelicansi su vrlo dobra domaća momčad ove sezone, a to su dokazali i sinoć kada su svladali Portland rezultatom 110:108, što im je tek sedmi poraz sezone. Gledali smo vrlo dobru utakmicu u kojoj je većinu vremena u vodstvu bio New Orleans, ali najveća njihova prednost bila je 13 poena tijekom druge četvrtine. Do preokreta dolazi u zadnjoj četvrtini, kada Blazersi serijom 7-0 izjednačuju rezultat i uvode utakmicu u neizvjesne vode. Damian Lillard pogodio je tricu za izjednačenje 10 sekundi prije kraja s devet metara sa sredine parketa, što mu je već postao tradicionalan šut u neizvjesnim završnicama. Pelicansi nisu zvali minutu odmora nego je Tyreke Evans uzeo loptu u ruke i nakon nekoliko driblinga pogodio šut s poludistance za pobjedu 1,2 sekundu prije kraja. Pokušao je LaMarcus Aldridge izjednačiti u preostalom vremenu, ali nije pogodio.

Sjajnu utakmicu za pobjednike odigrao je Jrue Holiday s 31 poenom i 13 asistencija, Anthony Davis upisao je 27 poena i 12 skokova, dok je junak susreta, Evans, ubacio 20 poena. Lillard je predvodio Blazerse s 29 poena, dok je poen manje ubacio Aldridge.

Phoenix Sunsi upisali su neočekivano laganu pobjedu u Staples Centru protiv L.A. Clippersa. Uzeli su prednost u svoje ruke od prve minute te ju povećavali sve do četvrte četvrtine, kada su Clippersi uspjeli smanjiti zaostatak i upisati “pristojan” poraz, no Sunsi su imali i 29 poena prednosti tijekom treće četvrtine i s pravom se može reći da su “razbili” protivnike. Clippersima je ovo tek treći poraz na domaćem parketu, a Sunsi su pokazali da itekako ozbiljno misle ove sezone.

Odličnu je utakmicu odigrao Goran Dragić s 26 poena i 8 asistencija, a s klupe je dobar bio Gerald Green upisavši 21 poen. Neraspoložene Clipperse predvodili su Blake Griffin i Jamal Crawford s po 15 poena.

LeBron James na svoj 29. rođendan vratio se na parket nakon propuštene jedne utakmice i odveo svoj Miami do pobjede 97:94 nad Denver Nuggetsima. Bila je to vrlo neizvjesna utakmica u kojoj su se momčadi često izmjenjivale u vodstvu, pa možemo odmah skočiti na završnicu susreta. Ondje je Miami mogao mirno privesti susret kraju, no Ray Allen je promašio drugo slobodno bacanje te je Denver imao 15 sekundi do kraja i tri poena zaostatka. Tricu je promašio Ty Lawson, ali lopta se odbila van od igrača Miamija te su trebali imati još jednu priliku, ali nisu izveli lopti unutar pet sekundi, te im je propala i ta prilika.

James je ubacio 26 poena i podijelio 10 asistencija, dok je Chris Bosh upisao 17 poena. Nuggetse je s 26 poena i 7 asistencija predvodio Ty Lawson, dok su po 13 poena ubacili Wilson Chandler i Darrell Arthur.

Chicago Bullsi uspjeli su na krilima 26 poena Jimmyja Butlera svladati Memphis Grizzliese 95:91 i doći do omjera 12-17. Vrlo dobar kod pobjednika bio je i Carlos Boozer s 21 poenom i 10 skokova, dok je Grizzliese predvodio Mike Conley s 26 poena i 9 asistencija. Dallas je umalo prokockao vodstvo od 19 poena u prvom poluvremenu te 7 poena u zadnje tri minute protiv Minnesote, ali na kraju su slavili sa 100:98. Priliku za izjednačenje promašio je Nikola Peković, a kasnije je Shawn Marion izbio loptu iz ruku Kevina Lovea koji je pokušao šutirati za pobjedu. Marion je odigrao sjajnu utakmicu s 32 poena (trica 4/6), a pripomogao je Dirk Nowitzki sa 16 poena. Minnesoti nije bilo dovoljno ni 36 poena i 11 skokova Kevina Lovea.

NBA rezultati, 30. prosinac:

Detroit Pistons – Washington Wizards 99:106
Mempphis Grizzlies – Chicago Bulls 91:95
Minnesota Timberwolves – Dallas Mavericks 98:100
New Orelans Pelicans – Portland Trail Blazers 110:108
Denver Nuggets – Miami Heat 94:97
Utah Jazz – Charlotte Bobcats 83:80
Los Angeles Clippers – Phoenix Suns 88:107

Latest Posts

NE PROPUSTITE