Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pelicansima prva pobjeda sezone, Stephen Curry najbolji u pobjedi Warriorsa

Svega četiri NBA utakmice u noći četvrtka na petak.

Siromašnu noć otvorio je duel New Orleans Pelicansa i Milwaukee Bucksa gdje su gosti iz New Orleansa upisali prvu pobjedu u sezoni rezultatom 112-106. Do pobjede ih je predvodio najbolji igrač momčadi Anthony Davis s 32 ubačena poena uz 8 skokova pomoć je imao u liku E’Twauna Moorea koji je zabio 20 poena.U redovima poraženih najbolje se istaknuo Jabari Parker koji je završio s 33 poena i 9 skokova dok je Giannis Antetokounmpo ostvario double double, 17 poena i 10 skokova. Bucksima je ovo bio drugi poraz kod kuće, dok je Pelicansima ovo tek prva pobjeda u devet odigranih susreta.

U istom terminu su Chicago Bullsi gostovali kod Miami Heata što je bio povratak Dwyanea Wadea na Floridu. Rezultatska neizvjesnost trajala je čitavu utakmicu, a na kraju pobjeda je pripala gostima iz Vjetrovitog grada 98-95. Jimmy Butler je bio prvo ime Bikova s 20 ubačenih poena, Rajon Rondo je upisao double double od 16 poena i 12 skokova uz šest asistencija dok se povratnik kući Wade zaustavio na 13 poena i 7 uhvaćeni lopti. Domaćinu nije pomogla ni 20-20 utakmica Hassana Whitesidea koji je završio s 20 poena i 20 skokova dok su po 16 poena zabili Dion Waiters i Josh Richardson. Miamiju je ovo bio prvi domaći poraz u novoj sezoni dok su Bullsi na omjeru 5-4 nakon ove pobjede.

Golden State Warriorsi gostovali su u Mile High Cityju kod Denver Nuggetsa te ostvarili pobjedu rezultatom 125-101. Prvo ime pobjednika bio je Steph Curry koji je sa svoja 33 poena predvodio Warriorse do četvrte gostujuće pobjede, a pomoć je dobio i od svog splash brata Klayja Thompsona koji je zabio 19 poena. Vrijed napomenuti da je JaVale McGee utakmicu završio s 10 koševa što mu je prvi dvocifreni učinak još od veljače. Ko domaćina najefikasniji bio je Jamal Murray s 14 poena.

Posljednji meč večeri odigrali su rivali iz Kalifornije, Sacramento Kingsi i LA Lakersi. Na kraju pobjeda je otisla u Los Angeles na krilima Lou Williamsa (21 poen) i D’Angelo Russella (17 poena) rezultatom 101-91. U domaćem sastavu najefikasniji bio je DeMarcus Cousins s 28 poena uz 9 uhvaćenih skokova.

Večeras nas očekuje nešto bogatija večer kada je na programu osam NBA utakmica

Latest Posts

NE PROPUSTITE