Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Peljušiæ: “Oduševio me Kobe, hvala Pavljaševiæu”

Za vrijeme utakmice Hajduk – Zagreb poprièali smo s Ivanom Peljušièem koji nam je isprièao svoje dojmove s utakmice Chicago Bulls i Los Angeles Lakers. Vodeæa ekipa liga je na krilima svoje prve zvijezde, Kobea Bryanta upisala svoju 55 pobjedu u 69 odigranih utakmica.

Ivan je naš razgovor zapoèeo zahvalom na raèun svog prijatelja: “Hrvat Marky Pavljaševiæ sredio nam je karte za utakmicu na vrhunskom mjestu. Od parketa smo bili udaljeni otprilike petnaest metara i ovim putem se zahvaljujem Markyu!

Kobe Bryant koji je za svakog NBA fana posebna prièa bio je poseban i za Ivana: “U Americi sam pogledao puno NBA utakmica, ali nikad nisam bio nestrpljiv kao uoèi utakmice Lakersa, jer me zanimao samo jedan èovjek – Kobe Bryant. Bio sam veoma uzbuðen i sada mogu reæi, Kobe je ispunio sva moja oèekivanja.“

Prema dvorani se uputio dobar sat prije utakmice, gdje je odmah vidio nešto zaèuðujuæe: “Nikad nisam volio toliko navijaèa protivnièke ekipe.“

Ivan nam je i sam potvrdio neke stvari koje možemo i mi vidjeti na televizijskim prijenosima. Istina da Hrvati nemaju taj privilegij ukoliko nemaju TV postaju OBN putem maxTV-a ili kabelske kuæe, ali svi znaju da dvorana Chicaga, United Center, nije samo košarkaška dvorana što nam je potvrdio i Ivan: “Tu kad uðeš ima puno stvari i to bi mogao usporediti sa nekim odlaskom u grad, jer to nije samo ogled NBA utakmice veæ doslovno poseban dan. Neki ljudi koji imaju karte za utakmicu koja je udaljena nekoliko metara radije sjede u nekom od kafiæa i zajedno s prijateljima piju i gledaju utakmicu.”

Utakmicu odlièno otvaraju John Salmons i Derrick Rose koji donese visoku prednost Bullsima. U prvih dvanaest minuta imali su prednost od deset koševa, a u nastavku se poveæala na èak ogromnih osamnaest koševa. U nastavku utakmice na parketu više nisu bili oni Lakersi iz prvog dijela, nego oni koji haraju ligom od poèetka sezone na krilima Kobea Bryanta. Kobe i Pau su okrenuli rezultat i osam minuta prije kraja utišali sve navijaèe Bullsa. Na kraju zasluženo slavlje Lakersa, i igraè utakmice Kobe Bryant.

Latest Posts

NE PROPUSTITE