Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Peljušiæ odlièan protiv Robert Morrisa

Sveuèilište Northwestern novu je sezonu otvorilo pobjedom protiv sveuèilišta Robert Morris. Ivan Peljušiæ je u pobjedi svoje ekipe dodao 9 koševa, 5 skokova i 2 asistencija za samo 12 minuta provedenih na parketu.

Northwestern – Robert Morris 78:49 (statistika)
Northwestern, jedno od najpoznatijih sveuèilišta u Americi ovoga je ljeta sastavilo jako respektabilan sastav. Uz našeg Peljušiæa nositelji igre æe biti krila John Shurna i Kevin Coble te bek Michael Thompson, a u rosteru imaju i Srbina Luku Mirkoviæa koji æe biti prvi oslonac pod košem.

Robert Morrisi su se juèer odlièno držali u prvih dvanaest minuta kada su zaostajali svega jedan koš, 18:17. No, u nastavku John Shurna pogaða dvije uzastopne trice za vodstvo od sedam koševa, a minutu kasnije nakon njegove treæe i posljednje trice na utakmici Northwestern je veæ vodio sa 9 koševa, 29:20. Nakon toga slijedi jedna od najljepših akcija na utakmici; nakon promašaja košarkaša Robert Morrisa, Billya Rusha skok je uhvatio John Shurna te loptu proslijedio u protunapad Jeffu Ryanu, koji je loptu produžio do Zadranina Ivana Peljušiæa koji atraktivno zakucava protivnièkoj ekipi.

Poluvrijeme završava prvo zakucavanjem Mikea Capoccija nakon asistencije Peljušiæa  te košem Roberta Eppingera koji je smanjio prednost Northwesterna na samo 9 koševa prije odlaska na odmor.

U nastavku smo vidjeli potpuno drukèiji Northwestern koji protivnièkoj ekipi nije dozvolio da ugrozi oèekivanu pobjedu. Posljednje tri minute bile su minute našega košarkaša koji je kod rezultata 68:46 postigao 7 koševa, te jednu asistenciju i jedan skok, odnosno u prijevodu u zadnje tri minute od 10 koševa domaæe ekipe Peljušiæ je postigao 7, dok je ostala tri upisao Nick Fruendt nakon asistencije upravo našeg košarkaša.

Utakmica je završila rezultatom 78:49 u korist Northwesterna a naš predstavnik je upisao 12 koševa uz solidan šut (3-6 za 2, 1-1 za tri), 5 skokova i 2 asistencije za samo 12 minuta koje je proveo na parketu. Ivan je za naš portal ekskluzivno prokomentirao juèerašnju utakmicu: “Bili smo odlièni, nismo im dali nikakve šanse, makar je prvo poluvrijeme bilo vrlo tijesno. U nastavku smo ih nadigrali i zasluženo slavili. Za svoju igru mogu reæi da sam zadovoljan, no još uvijek dižem svoju formu i nadam se da æu biti još bolji” te dodao:

“Iduæi petak otvaramo novu sezonu gdje idemo na pohod na NCAA turnir.” Nadajmo se da æe Northwestern zadržati formu kroz cijelu sezonu pa da i ovog ljeta imamo jednog Hrvata na završnom turniru NCAA lige (prošle godine to je bio Frane Markusoviæ).

Za kraj moramo spomenuti i drugu pobjedu  Vincennes Universitya koji je u NJCAA ligi svladao Olney Central College, a naš košarkaš Ivan Vrdoljak je zbog lakše ozljede leða propustio taj susret. O prijateljskoj utakmici Ozrena Bjelogrliæa i njegovog Seton Hilla zasada još nemamo informacija, pa ukoliko više saznamo o toj utakmici koja je inaèe bila zatvorenog tipa obavijestiti æemo vas u sutrašnjem pregledu NCAA lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE