Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Perkins: Nikada nisu cijenili jedan drugoga

Koliko ste puta ovo ljeto čitali o tome što misli Russell Westbrook, a što Kevin Durant o raspadu benda zvanog Oklahoma City Thunder? Vjerojatno bezbroj puta. Dok na pitanje o prirodi njihovog odnosa nakon odlaska u Oakland Durant kaže: „OK smo“, Westbrook odgovara: „Nismo još razgovarali.“ Prema tome, čini se da stvari baš i nisu OK.

Nije teško zaključiti kako je prilično velik broj tekstova o odnosu njih dvojice zapravo puko nagađanje. Međutim, ovaj put možemo čuti o tome od njihova nekadašnjeg suigrača Kendricka Perkinsa koji je za The Vertical Podcast with Woj govorio, između ostaloga, i o toj čudnoj vezi.

„Mislim da ono što se dogodilo između Russa i KD-a ima veze s tim da nikada nisu cijenili jedan drugoga onoliko koliko su trebali. Kada to kažem, onda ne mislim na to da se nisu uopće voljeli. Ono o čemu govorim je slijedeće, mislim da Russ nikada nije rekao: „Hej, čovječe, imam Kevina Duranta na svojoj strani, mogli bismo uzeti ligu“, jednako tako niti Durant nije rekao: „Hej, imam Russella Westbrooka na svojoj strani!“ Imaš dvojicu od petorice najboljih NBA igrača u istoj ekipi. Tako da, jednostavno mislim da se nisu dovoljno međusobno cijenili. I, vjerujte mi, kada za deset godina budu gledali unatrag, definitivno će požaliti. Požalit će što nisu jedan drugoga tretirali onako kako su trebali. Mislim na obojicu. Ne govorim da se nisu voljeli, jer toga nikada nije bilo. Mislim, družili smo se, kartali smo, smijali smo se i svi smo se zabavljali. Dogovarali smo se o tome da idemo na nogometnu utakmicu Redskina i Cowboysa, sve je bilo dobro.“

Koji su razlozi tomu što se nisu dovoljno cijenili? Prema Perkinsovim riječima, čini se kako su vanjski pritisci i percepcija javnosti bili ti koji su ih sputavali da do kraja razviju svoju košarkašku i prijateljsku kemiju. Jednostavno, Durant je uvijek bio Durant, a Westbrook tek igrač koji pokušava doći na njegovu razinu. „Reći ću to ovako, Russ zapravo jest tretirao Duranta onako kako je to priličilo. Ali morao sam objasniti – i objasnio sam to KD-u – da ono što moramo razumjeti što se tiče Russa jest to da nikada nije dobivao dovoljno zasluga za to što igra na jednakoj razini kao KD, već da samo ima potencijal. Jednostavno se cijela stvar uvijek svodila na to, nikada njih dvojica nisu stajala jedan drugom na putu, već je vanjski pritisak ono što se ispriječilo između njih dvojice. Uvijek je bilo kontroverze čija je to zapravo ekipa. Zašto nikada nije mogla biti ekipa dvojice igrača? Zašto Russ ne bi jednu večer ubacio 50, a KD slijedeću 60?“

Kada su kamere, ljubav i bijes navijača uperene svaki dan u vas i kada se to tiče svakog vašeg poteza, onda to zasigurno mora u nekoj mjeri utjecati na vaš odnos prema glavnom suigraču. Teško je reći da jedan drugoga nisu cijenili. Možda je najispravnija ocjena da taj respekt nikada nije bio na 100%. Prema Perkinsu, u dresu OKC-a Westbrook i Durant nikada si nisu stajali na putu. Međutim, sada više za to neće imati izbora. Koliko god Durantov potez bio kontroverzan, NBA liga je s druge strane bogatija za još jedno rivalstvo. Srećom, na prvi sudar ovih dviju ekipa nećemo morati dugo čekati: susret Golden State Warriorsa i Oklahoma City Thundera na rasporedu je već 3. studenog.

Latest Posts

NE PROPUSTITE