Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Perkins produžio s Oklahomom

Oklahoma City danas je sve dogovorila sa svojim novim centrom, Kendrickom Perkinsom oko produženja ugovora.

Perkins je prije nekoliko dana pristigao u Oklahomu, tijekom posljednjeg dana prijelaznog roka u NBA ligi. Njegova bivša momèad, Boston Celticsi, su za njega dobili talentirano krilo Jeffa Greena i centra Nenada Krstiæa.

Ta razmjena ocijenjena je kao puni pogodak za mladu momèad Oklahome koja je dobila dugo oèekivanog centra koji æe obranu ekipe podiæi na novu razinu. Èelnici ekipe žele Perkinsa zadržati na duže vrijeme, te su mu ponudili novi ugovor vrijedan 34,8 milijuna dolara što je Perkins i prihvatio. S novim ugovorom Perkins bi trebao ostati èlan Thundera i naredne èetiri sezone.

Boston je takoðer htio produžiti suradnju s Perkinsom, no ponudili su mu znatno manji ugovor nego Oklahoma, prvenstveno iz razloga što mu ne mogu ponuditi više zbog ogranièenja salary capa. Ponuda Bostona bila je isto èetverogodišnja, no novèani iznos je iznosio ‘samo’ 22 milijuna dolara. Perkins to nije prihvatio te je bilo vrlo izgledno da æe napustiti Boston, no oèekivalo se da æe to biti nakon što mu istekne ugovor, a ne razmjenom s nekom drugom ekipom.

Oklahoma je uz razmjenu s Bostonom obavila još jednu razmjenu u kojoj se riješila D.J. Whitea i Moa Petersona, èime su oslobodili nešto prostora pod salary capom. Zbog toga æe ovo ljeto imati dovoljno prostora kako bi Russellu Westbrooku ponudili maksimalan ugovor, koji im garantira da æe on i dalje ostati u Oklahomi.

Sve u svemu, oèito je da GM ekipe Sam Presti radi odlièan posao i da iz godine u godinu slaže sjajnu ekipu koja bi, ukoliko ih zaobiðu veæe ozljede, mogla biti vrlo ozbiljan kandidat za prevlast na Zapadu, a samim time i u cijeloj ligi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE