Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pet minuta slave za Miamijev dvojac s klupe

Na dan kada je Shaquille O’Neal na sebi svojstven naèin odluèio reæi konaèno zbogom i kada svi oèekuju nastavak finalne serije, možemo nešto vremena posvetiti dvojcu sa klupe Miami Heata, Udonisu Haslemu i Mikeu Milleru.

Privuæi na sebe dio medijske pažnje pored Jamesa, Wadea i Bosha jako je težak posao, no ova su dvojica igraèa više nego zasluženo uspjeli u tome. Regularnu sezonu obilježile su im ozljede: Miller je ozlijedio palac desne šuterske ruke (jako nezgodna ozljeda ako ste igraè koji se u napadu oslanja na šut), te se muèio sa šutem a samim time i povratkom u rotaciju, dok za Udonisa možemo reæi da je prošao i gore od toga, te je ozljedom ligamenta lijevog stopala ostatak sezone za njega bio pod velikim upitnikom. Sav teret pao je na leða “velike trojke”, a kada je pomoæ najviše trebala klupa je uskoèila.

“Prilièno je jednostavno: Miami ima Jamesa i Wadea i zato su pobijedili”, izjava je Jeffa Van Gundyja nakon prve utakmice Finala. Uz to odigrali su odliènu obranu, ponovo okrenuli utakmicu u drugom poluvremenu i zaèinili to sa par odliènih akcija. Lako se sada praviti pametan i reæi da smo to oèekivali ili da smo na to navikli od Miamija, ali podatak da im je klupa zabila više koševa i možemo slobodno reæi nadigrala klupu Mavsa je vjerojatno iznenaðuje i za najbolje prognozere. Upravo ti “anonimci” sa klupe zaslužuju da se ih se spomene i da se isprièa dio njihove životne prièe.

I dok u medijima možemo èitati što je James jeo prije današnje utakmice i kako je Dirkov prst, Mike je u tolikim bolovima da šutira sa jednom rukom, a nedugo nakon utakmice posjeæuje svoju kæerku u bolnici koja ima teških zdravstvenih problema.

Haslem je uz Wadea jedini igraè koji je bio èlan ekipe iz 2006. godine koja je nanijela Dallasu nikada preboljeni poraz, te je u toj seriji odradio odlièan posao u obrambenom dijelu. Nakon što nije draftiran proveo je godinu dana igrajuæi u Francuskoj, ali nastavio je živjeti po amerièkom vremenu kako nikada ne bi zaboravio gdje mu je mjesto.

James igra odlièno i zabija sve kljuène šuteve, Wade je digao razinu igre u drugom poluvremenu te odigrao odliènu seriju protiv Bostona, Bosh je nadigrao Boozera, te vjerujem da æe natjerati Dirka da se troši u obrani, no ukoliko ovi “anonimci” nastave seriju kako su zapoèeli posao “velike trojke” biti æe uvelike olakšan.

Latest Posts

NE PROPUSTITE