Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phil Jackson: Bullsi me više ne zanimaju

Phil Jackson vodio je Chicago Bullse do šest naslova prvaka u NBA ligi. Dominirali su Bullsi ligom predvoðeni Michaelom Jordanom 1991., 1992., 1993., 1996., 1997. i 1998. godine.

Jackson se potom zahvalio èikaškom klubu i otpravio se u Los Angeles Lakerse s kojima je osvojio èetiri naslova, a u pohodu je i na peti.

U Chicagu žele oživjeti sjeæanja na devedesete godine i Jordanovo, odnosno Jacksonovo vrijeme i to na naèin da, tvrde brojni amerièki izvori, žele najtrofejnijog trenera lige vratiti u klub i pridodati mu ponajboljeg košarkaša današnjice, LeBrona James. Dotièni postaje slobodan igraè na tržištu, a Bullsi su mu jedna od opcija. Možda tako i bude, ali izvjesnim se èini da od Jacksonovog povratka neæe biti ništa.

“Ni najmanje ne osjeæam želju za povratkom” kaže Jackson koji je u zadnjoj sezoni ugovora s Lakersima.

“Otprilike su 90-postotne šanse da ili produžim s Lakersima ili se umirovim.”

Ipak, postoji još jedna opcija navodno interesantna Jacksonu. Rijeè je o New Jersey Netsima, klubu kojeg je nedavno kupio ruski tajun Mihail Prohorov.

“Popio bih votku s njim, djeluje mi kao zanimljiv mladiæ.”

Jackson je cijelu igraèku karijeru proveo igrajuæi za New York Knickse (1967.- 1978.) i New Jersey Netse (1978.-1980.). Knicksi su u tom periodu prvacima postali 1970. (Jackson propustio cijelu sezonu) i 1973. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE