Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phil Jackson kritièno o vlasništvu lige nad Hornetsima

Trener prošlogodišnjih prvaka LA Lakersa Phil Jackson izjavio je u srijedu da ½nije sretan½ zbog toga što je NBA preuzela vlasništvo New Orleans Hornetsa i da je pesimistièan oko toga da bi klub mogao ostati u New Orleansu.

Dajuæi izjavu prije samog poèetka utakmice Lakersa protiv Hornetsa u srijedu naveèer, Jackson je izjavio da preuzimanje Hornetsa od strane lige postavlja pitanje èija bi odluka zapravo bila da igraè poput Chrisa Paula zatraži da ode u neki drugi klub.

½Tko bi dao završnu rijeè u vezi toga? Kada Chris kaže da mora biti zamjenjen, kako æe to biti riješeno? Netko æe u tom trenutku morati donjeti odluku koja se nikome drugome neæe zamjeriti½ rekao je Jackson.

Ranije u prosincu, NBA je otkupila Hornetse od veæinskog vlasnika i osnivaèa kluba George Shinna. Kada je povjerenik lige David Stern objavio preuzimanje, rekao je da je vrijednost kluba oko 300 milijuna dolara te je izrazio nadu da æe naæi lokalnog kupca koji æe klub zadržati u Louisiani, toènije New Orleansu.

½Ne znam ako New Orleans može podržati ekipu. Nisu bili uspješni u podršci sve do sada. Znaèi, zbog svih situacija koje su se dogodile oko New Orleansa, ova franšiza možda neæe izdržati i tada æe ih netko morati premjestiti u neki drugi grad½ izjavio je Jackson.

Hornetsi su došli u New Orleans 2002. godine iz Charlotte te su u veæini sezona bili meðu najslabije tri ekipe po broju posjetitelja utakmica u ligi. Ove sezone prosjeèni je broj gledatelja 14 tisuæa. Opæenito je poznato da je broj gledatelja NBA utakmica u padu. Guverner Louisiane Bobby Jindal te gradonaèelnik New Orleansa Mitch Landrieu pozvali su navijaèe da u što veæem broju poènu dolaziti na utakmice, podrže svoj klub te se tako pokuša spasiti buduænost Hornetsa. U posljednje dvije utakmice taj broj je u porastu, a juèerašnjoj utakmici protiv Lakersa svjedoèilo je 18 000 gledatelja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE