Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phil Jackson: Nasmijao sam se kad su Lakersi zaposlili D’Antonija

Kada je generalni menadžer Los Angeles Lakersa Mitch Kupchak obavijestio Phila Jacksona da su za trenera uzeli Mike D’Antonija umjesto njega, Phil je odreagirao na sebi svojstven način.

“Nasmijao samo se. Bilo mi je smiješno da Mitch misli da je D’Antoni bolji trener za ovu ekipu Lakersa od mene”, rekao je Jackson.

Jackson je navodno Kupchaku rekao da na njegovu odluku pričeka par dana jer mora razmisliti, ali je ovaj očito bio nestrpljiv. Samo dan prije odluke Jacksona, Mitch mu je javio telefonskim pozivom da je D’Antoni novi trener Lakersa. Phil je rekao da odluku jednim dijelom shvaća jer su očito htjeli trenera koji će odgovarati Steveu Nashu, koji je zbog raznoraznih ozljeda propustio 50 utakmica regularne sezone.

“Kada mi je Mitch rekao da su uzeli D’Antonija, moj odgovor je bio da je to za Nasha najbolje, ali da za učinak Dwighta Howarda nije siguran. Tijekom razmišljanja o dovođenju trenera, vjerojatno su gledali koji je način najbolji za Stevea Nasha, to im je bio glavni problem”, nastavio je Phil.

D’Antonijev run’n’gun stil košarke je bio djelotvoran u Phoenixu pa je pretpostavka možda bila da će od Lakersa stvoriti novi “Showtime”. Međutim, Phil je mišljenja da im je bilo pametnije da su više koristili unutarnji dvojac Dwight HowardPau Gasol, nego tranzicijsku igru i vanjsko šutiranje.

Trener Jackson je rekao sljedeće: “Htjeli su promijeniti stil i igrati brzo s puno trica, što je danas popularno u NBA ligi. Ja mislim da su s Gasolom i Howardom mogli prekopirati igru kakvu su imali Andrew Bynum i Gasol. No, to je njihova odluka i ja sam s tim u redu. Na kraju mi je možda bilo drago što me nisu izabrali zbog putovanja, ipak je na rasporedu bilo još 77 utakmica regularne sezone.”

U novoj knjizi “Eleven Rings: The Soul of Success”, Jackson je napisao kako mu je tijekom doigravanja 2011. godine dijagnosticiran rak prostate te da su problemi sa zdravljem postali nezaobilazna tema.

“Ne vidim se više u trenerskom poslu, stvarno ne. Zdravlje je dio problema, vraćanje teškim putovanjima, igranje četiri utakmice u pet dana tijekom zime. Jednostavno ne bih imao energije da vodim ekipu”, napomenuo je Phil.

Iako se ne želi vratiti trenerskom poslu, najtrofejniji NBA trener svih vremena još uvijek želi biti dio NBA svijeta. Naime, Jackson je iskazao interes za posao u glavnom uredu nekog kluba, da on bude jedan od onih koji vodi glavne konce. Dok razmatra ponude, bavi se savjetovanjem vlasnika Detroit Pistonsa Toma Goresa koji pokušava naći novog trenera.

“Trenutno savjetujem i to mi savršeno odgovara. Radim maleni posao za vlasnika Pistonsa i franšizu, što je gotovo sukob interesa ako pogledamo rivalstvo između Chicago Bullsa i Detroit Pistonsa s početka 90-ih. No, klub ima mladog vlasnika koji želi napraviti nešto drugačije”, zaključio je Jackson.

Latest Posts

NE PROPUSTITE