Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phil Jackson nikada nije izgubio ovakvu seriju

Odliène igre Phoenixa na domaæem parketu vratile su potpuno dramatiku u finale Zapada NBA lige. Nakon 2-0 Lakersa, Phoenix je seriju izjednaèio na 2-2 poslije dvije domaæe utakmice.

Isto tako, igrom je Phoenix pokazao da se može nositi s još uvijek aktualnim prvacima lige i unatoè tome što sastav iz Los Angelesa ima prednost domaæeg parketa, Lakersi više nisu toliko sigurna oklada za veliki finale.

” Nevjerojatno je kako jaku klupu ima Phoenix. Znali smo to i prije, a sada smo se i uvjerili na vlastitoj koži” rekao je Kobe Bryant nakon èetvrte utakmice koju je Phoenix dobio 115-106, a klupa Phoenixa je u tom ogledu ubacila skoro polovicu ukupnog broja poena Sunsa, èak 54.

No, neke èinjenice iz povijesti, dalje i bliže, nude optimizam Lakersima i mirnoæu prije prave kulminacije ove serije.

Phil Jackson, trener Los Angeles Lakersa, ima savršen omjer 46-0 u serijama na sedam pobjeda kada je njegova momèad povela s 2-0. I ovom prilikom su Jacksonovi Lakersi slavili u prva dva ogleda, pa ako æe se u tom pogledu poštovati tradicija Phoenix æe ostati na kraju na poražavajuæoj strani.

• Lakersi imaju prednost domaæeg parketa, a recimo da su tijekom ovogodišnjeg doigravanja dobili svih sedam domaæih utakmica. Evo i rezultata: Oklahoma City (87-79, 95-92), Utah (104-99, 111-103) i Phoenix (128-107, 124-112).

Latest Posts

NE PROPUSTITE