Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phil Jackson o potencijalnom tradeu Porzingisa

Phil Jackson, predsjednik New York Knicksa spreman je razmijeniti Kristapsa Porzingisa. U nedavnom intervjuu za MSG Network Jackson je izjavio:

Imamo pozive. Koliko god cijenili Kristapsa, sve ono što je uradio za nas, ali kad se ne pojavi na završnom sastanku onda svi počnu špekulirati o njegovom odlasku iz kluba. Tako da, imamo pozive, slušamo, ali još nismo zaintrigirani na većoj razini. Ali koliko god voljeli ovog igrača i sve ono što je uradio za nas, mi moramo uraditi ono što je dobro za naš klub.“

Također su ga pitali i na što je točno mislio kada je rekao `sve što je dobro za Knickse` i zašto bi smatrao dobrim razmijeniti Porzingisa, koji ima samo 21 godinu.

Budućnost. Što ona donosi“, odgovorio je Jackson. „Može li nam ona donijeti dva startera i pick za draft ili nešto više od toga ? To je ono što moramo tražiti jer smo pošli ovi putem. On je jednorog, on je poseban. Mislim da u ovih 25 ili 30 godina koliko već treniram, nisam imao igrača koji nije došao na završni sastanak. Nije mi se to dogodilo. Znam da se dogodilo drugim trenerima i igračima. Njegov brat i agent imali su ulogu u tome. Ali i dalje postoji šansa da se osoba izrazi i ja sam imao jako dobru vezu s Kristapsom posljednje dvije godine“, izjavio je predsjednik Knicksa Phil Jackson.

Porzingis ipak nije jedini Philov igrač koji se nije pojavio na završnom sastanku, prije njega Shaquille O’Neal 2004. je preskočio završni sastanak kada je Jackson bio glavni trener Lakersa.

Dakle prema Jacksonu nema ništa pogrešno u razmjeni Porzingisa, ako će za njega dobiti dva startera i draft pick. Ali postoji mogućnost da ta dva startera ne budu igrali na razini kao recimo Porzingis. Puno je toga što može proći krivo. Najgore je to što ton ovog razgovora nije bio najsretniji. Jackson je očito jako nezadovoljan zbog propuštenog sastanka. No, opet, Porzingis je mlada zvijezda u usponu i ima veliku vrijednost i ne bi trebao biti tako lako na tržištu.

Knicksi su razgovarali sa svim momčadima koje imaju top pet izbora na ovogodišnjem draftu. Razgovarali su i s Oklahoma City Thunderima. Razgovarali su s Philadelphia 76ersima, Los Angeles Lakersima, Boston Celticsima, Phoenix Sunsima i Sacramento Kingsima.

Ako bi imali bolji pick, Knicksi bi vjerojatno izabrali Josha Jacksona.

Latest Posts

NE PROPUSTITE