Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phil Jackson postavio ultimatum

Kada pričamo o legendarnom Philu Jacksonu na pamet nam mogu pasti mnoge stvari ali jedna koja će vjerojatno zauvijek biti povezana sa njim je posebna vrsta napada, napad koji je od sredine 90-ih godina i Bullsa pa sve do kraja 2010-ih i Lakersa uništavao svakoga tko mu se našao na putu. Naravno, to je tzv. triangle offence ili prevedeno trokut napad.

Trener koji je 11 puta osvajao sa svojim ekipama titulu i sada kada više nije trener već predsjednik košarkaških operacija New York Knicksa ostaje vjeran svome sistemu i čvrsto smatra da bi svaki igrač koji bi dolazio u New York ove godine morao biti takav da se svojom igrom uklapa u taj specifični napad. U svom kraćem intervjuu za ESPN izjavio je sljedeće: „Ne vjerujem da ofanzivni sistem mora da se mijenja zbog bilo koga. Igrači koji ne žele da igraju ovako ne trebaju da budu u Knicksima. Nismo zainteresirani za igrače koji su tu zbog neke svoje slave ili zbog novca. Moraju dati malo više od svog života ovom timu, i ne razmišljati tako sebično.“       

Svakako čvrste i direktne poruke za svakoga tko je razmišljao o ovoj slavnoj franšizi a generalno gledajući, fanovi ove ekipe ne bi baš trebali biti oduševljeni ovim stavom Jacksona. Nakon patnje prošle sezone, više smisla bi bilo dovući što više najboljih dostupnih igrača i onda igru graditi postepeno po njihovim preferencama, a ne dovoditi igrače u jedan specifičan sistem zbog kojeg bi se možda dovodili igrači manjeg kvaliteta koji više odgovaraju tom sistemu. Međutim, nakon izjava Jacksona poput one da je zaslužio glasove za Menadžera Godine u ligi zbog onoga što je uradio sa Knicksima, zaista ništa ne treba da nas čudi. Podsjetimo, prošle godine Knicksi su bili druga najgora franšiza u čitavoj ligi (iza Minnesota Timberwolvesa) sa omjerom 17-65.

Latest Posts

NE PROPUSTITE