Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phil Jackson usporedio Curryja s Abdul-Raufom

Jedan od najboljih trenera u povijesti NBA lige, ako ne i najbolji, Phil Jackson, objavio je interesantan tweet nakon nevjerojatnog game-winnera Stephena Curryja protiv Oklahome u subotu. Naime, on je usporedio prošlogodišnjeg MVP-a lige sa – Mahmoudom Abdul- Raufom!

„Kažete da nikad niste vidjeli nekoga poput Curryja? Dopustite mi da vas podsjetim na Chrisa Jacksona ili Mahmouda Abdul-Raufa, koji su imali odličnu no kratku epizodu u NBA.“

Mnogi fanovi će vrlo vjerojatno odmah početi s ismijavanjem ovoga tweeta, no prije Phila Jacksona, još jedan trener je usporedio Curryja s Mahmoudom. To je bio Steve Kerr.

„Jedini igrači koje bih mogao usporediti s Curryjem su Mark Price, Steve Nash i Mahmoud Abdul-Rauf“, izjavio je jednom prilikom Kerr.

Nismo baš sasvim sigurni da ovo poređenje drži vodu – Mahmoud definitivno nije bio šuter poput Curryja. Tijekom karijere za tri poena je šutirao prosječnih 35,9% iako je dobar dio svoje karijere igrao u vrijeme kada je linija za tri poena bila bliža no što je sada. On sigurno jeste bio podcijenjen igrač, no ipak nije bio ni blizu Stephenu. I sumnjamo da će se u dogledno vrijeme pojaviti itko tko bi mogao činiti ono što Curry čini danas.

Latest Posts

NE PROPUSTITE