Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phil Jackson usporedio Jordana i Bryanta

Najtrofejniji NBA trener svih vremena, “Zen Master” Phil Jackson, objavio je novu knjigu “Eleven Rings: The Soul of Success”. U njoj je, između ostaloga, usporedio Michaela Jordana i Kobea Bryanta i to na način da je objasnio kako je svaki od njih tretirao suigrače na terenu i izvan.

Jedna od stvari koja je Jordana napravila igračem kakvim je bio, je njegova mogućnost da suigrače čini boljima. Kao i kod svih superzvijezda, Jordan je uvijek privlačio pozornost obrane suparnika, pa je ostatak ekipe dobio više prostora za igru.

No, Jordan je za razliku od, recimo, Magica Johnsona, želio da i drugi suigrači budu dobri kao on i da izjednače njegovu želju za pobjedom, što je naravno bila nemoguća misija.

“Michael je bio karizmatičniji i društveniji od Kobea. On je volio provoditi vrijeme sa suigračima, igrao je karte i često se šalio sa suigračima. Kobe je drugačiji, on je i kao tinejdžer bio rezerviran prema drugima, većinom zbog toga što je bio mlađi od ostatka ekipe. Tu je uvelike pridonio njegov neodlazak na sveučilište gdje bi stekao te vrline. Kada je Kobe došao u Lakerse, izbjegavao je zbližavanje sa suigračima. No, to se s godinama promijenilo. Kobe je s vremenom uložio  više energije u poznavanje suigrača, posebno na gostovanjima i putovanjima”, rekao je Phil o ponajboljim NBA igračima svih vremena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE